Dagens Nyheter

23 aug. 2013

Nyhetsflödet fredag den 23 augusti

 Fredag den 23 augusti

"Svagt av Piensoho"
- Mikael Karlendals kommenterar Niklas Pinsohos tal på Nyhemsveckan - "Niklas Piensoho tycks ha valt ett annat förhållningssätt. Han har valt att inte fördjupa sig i läran, utan i stället att mer fundera över hur jobbigt det är att allt som oftast gå mot strömmen. Därför har han släppt tanken på att vi som kyrka har fått en lära att förvalta, förkunna och förklara – att kommunicera. I stället ska vi låta jobbigheten i att gå mot strömmen styra och bestämma att läran hädanefter inte ska förkunnas. Vi ska inte längre gå mot strömmen och säga att människor lever fel, vi ska bara vara hos dem och säga ”Gud välsigna dig, jag ber för dig!

Angreppen inifrån: 5. Undvikandet av begreppet synd
- Bength Gustfssons blogg - "Begreppet synd är ett centralt begrepp i Bibeln, men ändå undviks det i dagens kristna förkunnelse. Liberalteologin och sekulariseringen har slagit hårt in i Kristi kropp även på detta område, och bidragit till att det finns en rädsla och osäkerhet inom de kyrkliga och frikyrkliga leden att tala om synd och om dess konsekvenser. Syndfobi´ har blivit ett faktum och man vill inte riskera att stöta sig med det politiskt och religiöst  korrekta i dagens samhälle. Men därmed har vi gått miste om det mest realistiska begreppet för att beskriva ondskan i världen, i samhällsstrukturer och i enskilda människors liv. Ondskans närvaro, orsak, innebörd och konsekvenser saknar därmed en realistisk beskrivning och förklaring."

Kraftig eskalering af vold mod kristne egyptere

- Kristeligt Dagblad - "Mens over 60 kirker er blevet angrebet af islamiske ekstremister, er volden nu også begyndt ramme kristne skoler, forretninger og private hjem. Amnesty mener, at den egyptiske militærledelse kunne have forhindret angrebene."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar