Dagens Nyheter

29 aug. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 29 juli

Torsdag den 29 juli

Drömma som M L King
- Marie Willermarks blogg - "Aldrig i mitt liv har jag sett Jesu erbjudande om Guds Rike som så livsviktig för vår värld. I budskapet om det riket finns ett mysterium som berör livets och världens alla områden. Drömmar och visioner erbjuder inte snabba lösningar men de ger ett ögonmärke att vara trofasta emot."

Råttor och skräp
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Det som stannat kvar i mitt minne var hans personligt färgade berättelse från slummens Colombia. Det han hade lärt om den andliga
striden var att inte jaga det onda. Tesen var: "Jaga inte råttorna, städa bort skräpet!".
Lärdomen var hämtad från det enkla skjulet med jordgolv där de äckliga råttorna var en ständig plåga. Först försökte man att med alla medel jaga och skrämma råttorna. Men hur man än schasade och jagade så kom de tillbaka. Varje kutryggig råtta med kal svans som man skrämde iväg tog med sig minst två till och kom tillbaka.  Situationen blev outhärdlig.
Då är det plötsligt någon som iakttar varför råttorna drogs in bland skjulen. De lockades dit av soporna som fanns travade överallt. Ur detta kom kunskapen om hur man skulle bli av med råttorna. När man började röja bort soporna och aldrig lät något stå kvar över natten försvann alla snuskiga inkräktare.
Lärdomen var att det aldrig lönar sig att jaga råttorna. Städa i stället bort det orena så försvinner de smittbärande otäckingarna av sig själv. Detta är en helt avgörande upptäckt med andliga paralleller!
"

Valgkamp mellom korsbærere
- Norska Dagen - "For første gang i historien stiller tre partier som bærer kristennavnet til valg i Norge. Det er relativt store forskjeller mellom partiene, både når det kommer til innhold og plassering i det politiske landskapet.
En gjennomgang av partiprogrammene viser i hvert fall fire likhetspunkter:
Både Kristelig Folkeparti (KrF), Kristent Samlingsparti (KS) og De Kristne (DK) plasserer seg på ikke-sosialistisk side i norsk politikk.
De har alle tre et sterkt engasjement for Israel og en klar kristen-etisk forankring i spørsmål som handler om livets begynnelse og livets slutt. Dessuten flagger alle tre en sterk støtte til frivilligheten.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar