Dagens Nyheter

27 aug. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 27 augusti

 Tisdag den 27 augusti

Är tystnaden trohet mot evangeliet?
- Mikael Karlendal i Världen idag - "Niklas Piensoho verkar föreslå (om min milda tolkning är rätt) att vi kristna på just den punkt där den andliga striden står som värst, där ska vi lägga ned vapnen och tystna, lämna slagfältet! Min fråga är: Vad hjälper det att vara modig på de punkter där det inte råder strid, men fega ur där striden står? Hur kan vi vara tysta och ändå trogna evangeliet? Hur kan vi låta bli att säga att vi inte ställer upp på HBTQ-rörelsens agenda?"

Respekt Södermalmskyrkan!
- Jonas Alm - "Igår var jag på Globen i Stockholm tillsammans med 10 000 andra personer...
... Evangelium, karismatik och glädje. Själva konsertdelen innehöll proffsig och modernt orienterad gospelmusik. Det måste vara ett lyft för kyrkans egna musiker, dansare och sångare att få ta sig an en stor arena och leva ut sin gåva. Själva förkunnelsen med Suzette Hattingh visade mig att den klassiska evangelieförkunnelsen om synd och nåd kombinerad med karismatisk öppenhet för under och tecken når fram. Man kan tycka olika om stilar och framförande, tycker är ju något vi svenskar gör mycket. Men det finns de som gör något som många andra mycket hellre debatterar än själva gör. Suzette Hattingh följer i fotspåren av Reinhard Bonnke och predikar evangelium i ett format som bryter igenom och gör avtryck.
"

Absurt att frånta judarna rätten till östra Jerusalem
- Sändaren debatt - "För någon vecka sedan offentliggjorde EU nya riktlinjer, som i praktiken innebär att ”östra Jerusalem” samt Golanhöjden, Judéen och Samarien (Västbanken) är och ska förbli icke-israeliska. Direktiven som är planerade att bli bindande i alla 28 medlemsländerna är fullständigt historielösa och saknar all logik. Sverige och de övriga 27 medlemsstaterna förbjuds allt ekonomiskt, akademiskt, kulturellt, vetenskapligt och sportsligt samarbete med israeler som är bosatta inom dessa områden."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar