Dagens Nyheter

25 aug. 2013

Nyhetsflödet söndag den 25 augusti

Söndag den 25 augusti

Israel och kyrkans trovärdighet
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Kyrkans kallelse är att vittna om Guds gärningar, vilket innebär att vi skall kunna läsa av dem i ljuset av den profetiska uppenbarelsen i Ordet. Just Guds handlande med Israel har just de historiska och politiska dimensioner att det uppmärksammas över hela världen. Detta gör Israelfrågan till det Bibeln kallar ”ett tecken för hedningarna”.
Jag tror på betydelsen av att det finns ett vittnesbörd inom kristenheten som bekräftar Guds handlande med Israel, även om detta inte vinner ett allmänt erkännande. Vi bör stå upp för detta vittnesbörd i ödmjukhet utan att gå för långt in i tolkningen av alla politiska förvecklingar under resans lopp.
"

Egyptens kristna är Muslimska brödraskapets syndabockar
- SEA:s hemsida - "Efter att Mohammed Mursi och Muslimska brödraskapets Frihets- och rättviseparti fråntogs regeringsmakten har nu på bara någon vecka mer än 70 kyrkor och ett flertal kloster, skolor, kristna organisationer och hem vandaliserats av Mursianhängare och kristna attackeras regelbundet i Egypten. En präst har mördades, en tioårig koptisk flicka har skjutits, och en kristen affärsman har halshuggits i jakten på syndabockar. Jacob Rudolfsson skriver om pogromerna mot Egyptens kristna."

 Piensoho-debatten, andra omgången
 - Stefan Swärds blogg - "Niklas P är en skicklig kommunikatör. Att han både av de som vill skrota kristna samlevnadsnormer, och vi som vill behålla dem, uppfattas som otydlig, måste bero på att han medvetet valt att vara otydlig.
Annars hade han bara på en minut kunna säga:  ”att som kristen har jag Bibeln som rättesnöre. Den säger att sexuellt samliv utövas mellan en man och en kvinna i ett äktenskapsförbund som är välsignat av Gud, och Guds plan är att det ska vara en trogen och livslång gemenskap. Så har den kristna kyrkan i 2000 år tolkat Bibeln, och den katolska kyrkan t.ex. säger att äktenskapet är ett oupplösligt förbund mellan en man och en kvinna. Så undervisar jag i Filadelfia och så lär vi de nya medlemmar och nykristna som kommer in i vår församling”.
Så predikar vi i Elim. Och genom förbön, själavård och vägledning försöker vi hjälpa människor att leva enligt detta, och även om man fullständigt misslyckats, hjälpa och stötta att komma igen. Guds nåd ger oss alltid en ny chans när vi misslyckas.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar