Dagens Nyheter

10 aug. 2013

Nyhetsflödet lördag den 10 augusti

Lördag den 10 augusti

Kyrkans ledare bör förvalta, inte förvilla
- Berit Simonsson i Världen idag - "En av sommarsöndagarna har i den svenska evangelieboken temat "Goda förvaltare". Att vara förvaltare innebär att ha ansvar för något, som man inte själv äger. När förvaltningen är över ska det göras räkenskap. Kapitalet ska åtminstone vara ofördärvat, helst ska det ha växt. Om förvaltaren missköter sin uppgift kan det bli rättssak: trolöshet mot huvudman.
Kyrkan, Guds folk, och i synnerhet dess ledare, har ett uppdrag från sin Herre att förvalta. Av en förvaltare krävs trohet, och åtminstone de som vigts till tjänst som präster och biskopar har blivit vigda "med den stora räkenskapsdagen för ögonen". Kyrkan har sin huvudman, Jesus Kristus, huvudet för kroppen. Det är bara han som avgör om förvaltningen skötts riktigt, inte antalet gilla-tummar, inte opinionssiffror i kvällspressen, inte en majoritet i kyrkomöte eller samfundskongress. Bara Jesus.
"

 Higgspartikeln är inget bevis mot Guds existens
- Stefan Gustavsson i Aftonbladet - "Svenska Evangeliska Alliansen: Sätt Peter Persson (S) i skolbänken i stället för att minska antalet religionstimmar.
Har naturvetenskapen motbevisat Gud? Frågan återkommer ständigt. Nu senast skriver riksdagsledamoten Peter Persson (S) i en skriftlig fråga till utbildningsminister Jan Björklund att genom ”Higgspartikeln har ännu ett avgörande steg tagits mot ett vetenskapligt bevis på att Gud inte existerar och har skapat universum”. Därtill anser han det vara "bevisat att människan inte har någon osynlig 'själ' och att det inte finns något liv efter detta". Persson vill därför minska antalet timmar i religionskunskap till förmån för fler lektioner i naturvetenskap i skolan
."

Storebror ser dig
- Hemmets Vän - "Edward Snowden må vara USA:s politiska lednings fiende, när han nu fått tillfällig asyl i Ryssland. Säkert uppfattas han också i många andra länder som en landsförrädare och svikare. ”Vi har ju med våra system skyddat oss mot terrorister”. Men han har gjort oss medborgare i olika länder en tjänst, att vi får en bättre inblick i vad, hur och var myndigheterna övervakar oss, skriver Per Danielsson."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar