Dagens Nyheter

26 aug. 2013

Nyhetsflödet måndag den 26 augusti

Måndag den 26 augusti

En slöja är inte vilket tyg som helst
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Dessvärre misstar sig Romson och Palm med flera, även om deras motiv är välvilligt. Att med utgångspunkt i Farstafallet komma till slutsatsen att en slöja skulle kunna fungera som en symbol mot förtryck är aningslöst och ett hån mot alla de kvinnor i världen som varje dag påtvingas slöjan. Den är inte bara ett klädesplagg. I till exempel Iran, där slöja är tvång, skulle det tvärtom vara en frihetshandling att ta av sig slöjan."

Är vi inne i en liberalteologisk utveckling?
- Mikael Karlendals blogg - "En teolog jag läst definierar begreppet liberalteologi ungefär så här: Det är teologin maximalt anpassad till modernismen. Den som är hågad kan lägga till begreppet postmodernism till modernism, om så önskas, även om det är diskutabelt, men den diskussionen tar jag inte här. Men det betyder att liberalteologi är när man försöker anpassa det kristna budskapet och läran så mycket som möjligt till tidsandan. När man skalar bort eller nedtonar allt som man inbillar sig verkar stötande för dem som inte är troende. När man anser att man inte ska predika eller undervisa sådant som människor ”idag inte kan höra” osv.
Frågan är om det är det som är den logiska konsekvensen av det Niklas Piensoho predikar och gör.
"

Min sanning eller din sanning?
- Per Ewerts blogg - "Jag har funderat en del kring SVT:s intervju med Sven-Otto Littorin. Själva titeln ”Min sanning” – vad betyder den egentligen? Att intervjupersonen avspänt ska få ge sin personliga beskrivning av sitt liv? Eller att programformen är skapad för att avsiktligt presentera en tendentiös bild av en person eller ett händelseförlopp – en bild som kanske inte alls överensstämmer med den verkliga Sanningen?
I just Littorins fall finns det ingen möjlighet att komma förbi den grundläggande sanningsfrågan: Köpte han sex eller gjorde han det inte? Här finns inga gråzoner, inga möjligheter att förstå saken olika. Antingen ljuger Littorin fortfarande skamlöst, eller också gör den före detta prostituerade kvinnan det.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar