Dagens Nyheter

5 aug. 2013

Nyhetsflödet måndag den 5 augusti

Måndag den 5 augusti

Pridefestivalen blir allt mer av paradox
Elisabeth Sandlund i Dagen - "Hbtq-rörelsen i Sverige slår knut på sig själv. Uppmärksamheten kring Pridefestivalen saknar motstycke. Och det paradoxala är att den växer år från år samtidigt som den grupp människor vars syften den avser att gynna i vårt land blir allt mindre underprivilegierad och diskriminerad."

”Livgiverskan”, kroppen och yogaflum i SR:s söndagsgudstjänst
- Siewert Öholms blogg - "Men sommarvinden ersattes närmast av isvindar,  när prästen Dahl drog in (sin?) yogalärare Ulrika Cassel för att förklara vad hon menade med kroppen och andligheten. Cassel, som är både sjukgymnast och yogalärare, meddelade utan omsvep, att yoga är andlighet. Hon berättade om yogans förlösande kraft för kroppen och hälsan.
Cassel har säkert skattebetalda patienter från Västerbottens landsting också i sin patientjournal. Nu blev det radiolyssnarna.
Vad är det som pågår? Blev min förvånade reflexion. Måste jag avkräva SR en andlig varudeklaration innan jag slår på gudstjäntserna i fortsättningen? Här är jag mitt inne i en tämligen naiv religionsmix, där Buddahreligionen är svaret för  ett sunt liv utan sjukdom och depressioner
."

Frelsesarmeen saksøkt av staten – vant i retten
- Vårt Land - "Organisasjonen er frifunnet i Oslo tingrett etter at de nektet å betale det de mente var urimelige tilleggsregninger for økt pensjon. 
I2004 kom det en lov som påla arbeidsgivere også å dekke regulering av pensjon. Det ble krevd at Frelsesarmeen også måtte dekke opp for nedlagte institusjoner.
Det mente organisasjonen var urimelig og nektet å betale.
Fra 2005 til 2012 vokste beløpet til 5,6 millioner kroner, skriver NRK.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar