Dagens Nyheter

9 aug. 2013

Nyhetsflödet fredag den 9 augusti

Fredag den 9 augusti

Angreppen inifrån: 3. Brist på övertygelse
- Bength Gustafsons blogg - "Tro är ett nyckelord inom kristendomen och dess betydelse är bl.a övertygelse. Tron är en övertygelse om ting som man inte ser. (Hebr. 11:1). Liberalteologin och kunskapsbrist leder till brist på övertygelse, och framhållandet och hyllandet av tvivlet, för att vinna erkännande och förståelse i ett sekulariserat samhälle, har undergrävt kristendomens trovärdighet. Predikanter och kristna ledare som är mer hemtama med tvivlet än med tron på Gud och på vad han säger i sitt Ord, har missat något väsentligt utefter vägen. För kristendomen handlar ju inte först och främst om tvivel på Gud, på hans existens eller på hans Ord, utan just om tro och ett tydligt trosinnehåll."

 Hur stoppar vi antisemitismen?
- Johan Lundell i Världen idag - "Världens tredje största nyhetsbyrå, AFP, ägnade häromdagen en större artikel till att beskriva den växande antisemitismen i Malmö. Nyheterna om att svenska myndigheter uppenbarligen inte förmår att stoppa ökningen av brott mot judar i landets tredje största stad har nu nått långt utanför Sveriges gränser. Tidningar och medier över hela världen har nu beskrivit Sveriges tillkortakommanden."

Skal gå baklengs rundt Stortinget
- Perleportalen - "Petra Kjellen Brooke oppforderer alle til å bli med å markere at arbeidet mot fattigdom i Norge går bakover.
Fredag 23. august kl.16 arrangerer hun sammen med Velferdsalliansen og Samarbeidsforum en baklengsmarsj rundt Stortinget.
- Dette er en veldig viktig markering fordi andelen fattige familier i Norge øker. Dessuten står trygdeytelsene på stedet hvil i forhold til øvrig prisstigning i samfunnet og det bygges ikke nok kommunale boliger her i landet. Derfor håper jeg at mange fra Frelsesarmeen vil være med 23. august og sette fokus på fattigdomsbekjempelse før valget, sier Petra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar