Dagens Nyheter

4 aug. 2013

Nyhetsflödet söndag den 4 augusti

Söndag den 4 augusti

Angreppen inifrån: 2. Kunskapsbrist
- Bength Gustafssons blogg - "Kunskapsbrist hos kristna är en allvarlig bristsjukdom. Gud talar genom profeten Hosea i klartext om detta: Det är ute med mitt folk, därför att de inte får någon kunskap. (Hos. 4:6). Okunnighet och fördumning hör ofta ihop med varandra och skapar ett löjets skimmer över kristna bekännare. Det är enkelt att vifta bort argument för kristen tro som inte är väl genomtänkta och underbyggda. Men uppmaningen och utmaningen är tydlig: Uppträd förståndigt mot dem som står utanför och ta vara på varje tillfälle. Ert tal skall vara vänligt, kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en. (Kol. 4:5-6). Vidare uppmanas vi till, att alltid vara beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete. (1 Petr. 3:15-16).  För att kunna följa dessa utmaningar och uppmaningar, så fordras det kunskap."

Franciskus sa inget nytt
- Världen idag - "Påven vill inte diskriminera homosexuella. Den rubriken fick snabb spridning i veckan.
– Men det är ingen nyhet. Franciskus citerar bara Katolska kyrkans katekes, säger Anders Piltz, katolsk präst från Lund.
När påven i söndags flög hem till Rom efter en veckas vistelse i Rio de Janeiro och Världsungdomsdagen där, blev han under 70 minuter intervjuad av ett stort antal journalister i planet. Som alltid i sådana sammanhang, ställdes frågor om sex och att kombinationen Katolska kyrkan-homosexualitet är brännbart stoff visades än en gång.
För det påven sa mottogs, om inte direkt med stående ovationer, så i alla fall med en ovanlig välvillighet från media, som tycktes vädra morgonluft och kursändring: Är Katolska kyrkan på väg att ändra hållning till homosexualitet?  -Absolut inte, hävdar fader Anders Piltz
"
Läs katolska kyrkans officiella hållning till homosexualitet HÄR.

14 nye kadetter til høsten
- FA:s hemsida i Norge - " – Vi synes det er inspirerende at vi har en så flott gruppe som starter utdannelsen sin på Offisersskolen til høsten, sier rektor major Frank Gjeruldsen.
Han tar i mot 14 nye kadetter på Frelsesarmeens Offisersskole til høsten
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar