Dagens Nyheter

16 aug. 2013

Nyhetsflödet fredagen den 16 augusti

Fredag den 16 augusti

Spår av den kristna tron
- Ruth Nordström i Världen idag - "I samband med att Norska kyrkan skiljdes från staten förra året, ändrades den norska grundlagen, efter kritik från de norska humanisterna, som ville radera alla skrivningar om kristendom eller kristen tro från grundlagen. Den gamla paragrafen slog fast att "den evangelisk-lutherska religionen är statens offentliga religion" och ersattes med en så kallad "värdeparagraf" för den norska nationen, enligt vilken värdegrunden "förblir vårt kristna och humanistiska arv". Den norska staten har alltså en kristen värdegrund...
...År 2011 var Bibeln den mest köpta boken i Norge. Norrmännen skakar på huvudet över att den svenska skollagen förbjuder kristna inslag i undervisningen vid kristna skolor och att präster förbjuds att be en bön vid skolavslutningar i den svenska kyrkan. Men en sak har vi åtminstone gemensamt: Symbolen i den norska och den svenska flaggan är densamma; Jesu Kristi kors. Det går aldrig att radera ut betydelsen av korset och kristendomen för vårt lands historia och kultur.
"

Pakistans kristna allt mer våldsutsatta
- Sändaren - "Under den senaste tiden har våldet mot kristna och andra minoriteter i Pakistan trappats upp och kyrkorna vädjar till omvärlden om hjälp. Om ett par veckor reser en grupp från Equmenia-kyrkans och Svenska kyrkans församlingar till Pakistan för att visa sitt stöd och knyta kontakter."

Kristen bokhandel og flere kirker påtent av muslimer
- Norska Dagen - "Ramez Atallah sa til Dagen onsdag morgen at det i flere moskeer var blitt uttalt at de kristne ønsket å oppløse protestleirene som Mursi-tilhengere har etablert i Kairo. Han tror dette kan være årsaken til at onsdagens protester blant annet gikk så hardt ut over kristne signalbygg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar