Dagens Nyheter

8 aug. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 8 augusti

Torsdag den 8 augusti

En trosinjektion behövs inför hösten
- Stefan Swärd i Världen idag - "Trosförkunnelsen slog igenom som en bomb i svensk kristenhet under åttiotalet. Det skapade tumult och rabalder, både på grund av de nya församlingar som uppstod, men också på grund av den teologiska nyorientering som uppfattades.
Kärnan i den så kallade trosförkunnelsen handlar om det fullbordade verket i Kristus Jesus. Att vi är välsignade i Kristus, att vi redan här och nu kan leva i vårt himmelska arv, att helande är en möjlighet redan här och nu – det är djupt förankrat i kristna traditionen.
I närtid fanns det med på ett tydligt sätt i 60- och 70-talets karismatiska väckelse. Men det hade också djup förankring i den traditionella pingströrelsen. Och även långt före 1907.
"

Sommar, sommar, sommar
- Sändaren - "Just nu är det som vi njuter mest av naturen, vi svenskar. Badar, solar, och vandrar i skogen. Allt det där. För det smygande hotet omkring oss syns ju inte, annat än att det möjligen är lite mer alger i vattnet än förr. Och någon annanstans, fast inte här, är det översvämningar, tornados eller extrem torka. Nästan alltid numera, faktiskt."

Frelsesarmeen tilbyr retreat bak murene
- Norske Dagen - "Frelsesarmeen tilbyr i sommer langtidsdømte i Halden fengsel et to ukers retreat-tilbud. Ukene skal brukes til å finne veien hjem til seg selv gjennom stillhet og refleksjon.
– Tilbudet er for alle som er motivert og vil ha en endring i livet, en endring som vil føre til varig frihet. Målet er å finne seg selv gjennom å trekke seg tilbake i stille refleksjon, sier Bjørg Randi Bråthen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar