Dagens Nyheter

17 aug. 2013

Nyhetsflödet lördag den 17 augusti

Lördag den 17 augusti

 Upptäckten av "Gudspartikeln" påverkar inte religionsämnets roll
- Hemmets Vän - "Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Peter Persson har inlett höstens politiksäsong med en fråga till utbildningsminister Jan Björklund där han undrar hur statsrådet avser att ”krympa ’Gudsundervisningen’ i skolan till förmån för ’Higgs­undervisning’ ”. Detta mot bakgrund av att Persson – till synes helt på egen hand – kommit fram till slutsatsen att vetenskapen nu bevisat att 1) Gud inte existerar, 2) människan inte äger en själ och 3) att det inte finns något liv efter detta. Därmed bör, enligt Persson, ämnet religionskunskap avskaffas från den svenska skolan till förmån för naturvetenskapliga ämnen."

Tro är grunden för att leva som kristen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den svenska kristenheten har alltför ofta för mycket fokus på otro, tvivel och ältar gärna nederlag och motgångar. Det skapar missmod och modlöshet både för församlingar och för kämpande enskilda kristna. Därför behövs trosförkunnelse, för att gjuta in mod och glädje i församlingarna och hos enskilda kristna. Vi har en stor Gud, som är mäktig att göra under, som vill gripa in i mitt liv, och allt är grundat på Guds löften i Bibeln – det är detta tro och trosförkunnelse handlar om."

Isinbajeva kritiserar utspelet
- Svenska Dagbladet - "Jelena Isinbajeva är starkt kritisk till Emma Green Treagaros utspel mot Rysslands antigaylagar.
– Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Jag stödjer vår regering, säger Isinbajeva på en presskonferens.
 – Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera, säger hon.
– När vi kommer till ett annat land försöker vi följa deras regler. Vi försöker inte sätta våra regler över deras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar