Dagens Nyheter

12 aug. 2013

Nyhetsflödet måndag den 12 augusti

Måndag den 12 augusti

Är trohet verkligen en snuttefilt?
- Dagen - "Alf B Svensson fortsätter det samtal som han och Gudrun Schyman inledde på ett av (G) som i Guds seminarier under Almedalsveckan med frågor om månggifte, surrogatmödraskap, kärnfamiljens roll och livslång trohet."

Kyrkorna lider av ledarkris
- Livet (Finland) - "Antingen vi är medvetna om det eller inte är vi alla påverkade av ledarskap – på gott och ont. Jag talar om arbetsplatser, samhälle, organisationer och andra sociala miljöer.
Kyrkornas dilemma och svaga ställning i Europa handlar om sekularisering och nöjesindustrins framgång. Men i ärlighetens namn handlar det också om präst- och pastorsutbildning. Kyrkorna har många välutbildade språkvetare, exegeter, historiker, dogmatiker etc. men alltför få kommunikatörer och ledare. Församlingarna är i ett akut behov av ledare som utbildats för ledarskap och har en kallelse och en brinnande vision för att bygga församlingar i sin egen tid.
"

Uholdbar ateisme
- Daniel Joachim Kleiven i Skaperkraft - "Nyateismen har avslørt seg som intellektuelt uholdbar. Dawkins og kompani ender opp med å skyggebokse mot fiktive motstandere, i noe som grenser til en eneste sekterisk high five-klubb. Nå, hvordan kan vi bruke dette til noe godt?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar