Dagens Nyheter

20 aug. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 20 augusti

Tisdag den 20 augusti

Förföljelsen av kristna tonas ner
- Bitte Assarmo i Världen idag - "Att svenska medier, och politiker, är så ovilliga att lyfta den globala kristendomsförföljelsen, beror på att synen på kristna är färgad av att kristendomen i vårt eget land är majoritetsreligionen. Kristna kan helt enkelt inte vara utsatta och förföljda – eftersom de inte är det i Sverige.
Det är naturligtvis ett häpnadsväckande naivt och trångsynt perspektiv, men ack så typiskt svenskt. Det som gäller i Sverige ska med automatik gälla även i resten av världen, och om det nu visar sig vara fel så låtsas vi att det regnar eller tar till alla medel för att omforma verkligheten efter rådande konsensus
."

Den kristna trons evighetsfrågor består
- Barbro Matzols i Kyrkans Tidning - "Men han ställer också några frågor till kyrkans ledare i dag, frågor som just har med de kristna anspråken på universell giltighet och sanning att göra: ”Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed – eller ger de parallella och i sak jämbördiga om än olika bilder? Om Jesus ger en sannare bild – vart har då den klassiska missions-ivern tagit vägen, den som för tusen år sedan kristnade Sverige och som under slutet av 1800-talet drev många svenska kristna ut till ”hednavärlden vida”, som det står i en klassisk missionspsalm?"

"... det är för sådana som de där tre som vi behövs"
- May Wikström i Sändaren - "Och jag tänker, att det är just för sådana som de där tre som vi behövs. Kristna gårdfarihandlare av alla de slag. Vuxna förebilder. Bokbord som dignar av erfarenheter, livsberättelser, andlig insikt. Och naturligtvis: Bedjande och generösa föräldrar (jo, den rörda pappan dök upp efter en liten stund).
Eller så är det rakt tvärtom. Det är de visa och små som behövs för att vi ska förstå att bära vår Jesus Kristus med stolthet
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar