Dagens Nyheter

11 aug. 2013

Nyhetsflödet söndag den 11 augusti

Söndag den 11 augusti

Ateistisk argumentation
- Stefans Gustvssons blogg - "Det finns ett argument mot kristen tro som fått spridning som värsta influensan. I debatter om Gud kan man vara säker på att argumentet dyker upp. Precis som så många andra smarta formuleringar riktade mot Gud kommer det från Richard Dawkins."

Homopar stämmer Church of England
- Världen idag - "Laglig rätt att ingå äktenskap räckte inte. Nu verkar det som om gay-aktivisterna tänker tvinga kyrkorna på knä och ett homopar tänker stämma Church of England.
När homoäktenskap legaliserades i Storbritannien för en månad sedan, garanterades samtidig kyrkorna rätten att inte viga. Enligt den nya lagen kan kyrkorna frivillig gå med på att viga samkönade par, men samtidigt sägs att ingen kan tvingas.
"

Psykolog: Majoriteten av alla skilsmässor går att förhindra
- Inblick - "En undersökning från SCB visar att under de 10-15 senaste åren har antalet skilsmässor i barnfamiljer minskat med omkring tio procent. – Jag tror värderingarna har förändrats, paren jobbar mer för att relationen ska funka, säger psykologen Alf B Svensson.
Alf B Svensson har arbetat under många år med par i äktenskapskris. Han tycker sig se en förändring i attityden till skilsmässa.
– Par går idag i högre grad i familjerådgivning. Jag tror man insett att skilsmässa inte löser problemen, säger han.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar