Dagens Nyheter

31 aug. 2013

Nyhetsflödet lördag den 31 augusti

Lördag den 31 augusti

Vi behöver frimodigt tala om kristna ideal
- Stefan Swärd i Världen idag - "Värderingar och livsstil på samlevnadens område har förändrats dramatiskt om vi jämför med 50–60 år tillbaka. Då ansågs det vara självklart att ett sexuellt parförhållande handlade om ett äktenskap mellan en man och en kvinna, och att ambitionen var att det var livslångt. Sedan kom den sexuella revolutionen på sextiotalet som bland annat öppnade upp för samlevnad utan äktenskap och samkönad samlevnad.
Den kristna kyrkan höll länge fast vid sin linje om äktenskapet mellan man och kvinna som den enda legitima samlevnadsformen, men Svenska kyrkan har gått i spetsen att luckra upp värderingarna enligt tidsandan.
Hur ska vi som kristna förhålla oss till denna nya värld? Som kristen är man kallad­ att älska alla människor oavsett hur de lever. Det gäller självklart familjemedlemmar, släktingar, grannar och arbetskamrater. Vi får aldrig som kristna ställa krav på människor att de ska leva som vi för att få vår vänskap och kärlek.
"

 Alkoholens bakside
- Ola Grytten, professor i samfunnsøkonomi og frelsessoldat (norske Dagen) - "Det er uforståelig at partier som vil bekjempe kriminalitet, sykehuskøer og sykefravær samtidig legger opp til at vi skal bade i alkohol.For noen år siden ble en pastor-venn av meg oppringt med spørsmål fra en pastor i en annen frikirkemenighet om han kunne rykke ut å hjelpe noen ungdommer fra deres menighet som var overstadig beruset. Deres egne menighetsledere kunne nemlig ikke kjøre bil da de var samlet til festligheter og alle hadde drukket alkohol."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar