Dagens Nyheter

1 mars 2014

Nyhetsflödet lördag den 1 mars

Orimlig rädsla för religion
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Elisabeth Svantesson är moderat arbetsmarknadsminister. Hon är även medlem i församlingen Kristet Center i Örebro. Redan när hon utsågs, på presskonferensen då statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade henne, besvarade han frågor om hennes församlingstillhörighet. Kritiska frågor. Relevansen för hennes uppdrag som minister var oklar. Men uppenbarligen uppfattade de frågande journalisterna församlingstillhörighet som ett problem för en minister. Vi har haft religionsfrihet i ett par hundra år. Ändå är alltså medlemskap, i en annan kristen församling än Svenska kyrkan, ett problem för ministern."

 Därför behövs teologisk högskola
- Stanley Sjøberg i Världen idag - "När Högskoleverket för cirka fem år sedan uttalade sig kritiskt mot de teologiska universitet som stödjer respekten för Bibeln som Guds Ord, då skrev pastor Ulf Ekman att det är nu staten som tar ett ytterligare hårt grepp om teologin och vill strömlinjeforma den totalt. Jag håller med om att vad man egentligen vill, är att teologin ska sekulariseras och tömmas på konfessionellt innehåll, ungefär som diktaturer fordrar att få styra förkunnelsens innehåll till förnekelse i landets kyrkor.
Svenska kyrkan och även stora frikyrkosamfund i vårt land har under senare år gett utrymme för alltmer avancerad bibelkritik. Det gäller trons allra djupaste sanningsområden, om vem Gud är och vad tron på Jesus innebär, men också hur de tio budorden med Bibelns etik ska tillämpas med humanistiska kompromisser och uppenbar förnekelse.
"

Nytt uppdrag - vi flyttar hem i sommar!
- Kihlagård i Puerto Rica - "Idag blev det offentligt att vi kommer att flytta hem till Sverige i sommar för att bli kårledare på kåren i Uppsala. Vi är glada och tacksamma och vi tror att Herren är med och leder i detta!
Vi har tagit detta beslut på grund av att vi tror att det är bäst för vår familj, särskilt för vår äldre son som inte funnit sig till rätta här i Puerto Rico.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar