Dagens Nyheter

19 feb. 2016

Nyhetsflödet fredag den 19 februari

Från underjordisk församling till stor kyrka
- Världen idag - "Han växte upp under Sovjettiden, med hemliga kristna möten i skogen. Nu Man ser det så snart han kommer in i kyrksalen: Detta är en man som har god hand med andra människor. Han hälsar, ler, kramas och tar god på sig på vägen fram till sin plats på första bänkraden.
   Det är eftermiddagsmöte i Kharkiv Christian Church. Salen rymmer över 700 personer, och den är fullsatt. Framme på podiet står ett ungt lovsångsband. Rytmen och musiken är som i vilken europeisk karismatisk församling som helst, men de sjunger på ryska.leder pingstvännen Peter Kovalenko en av Ukrainas snabbast växande församlingar." 

Skillnad på församling och förening
- Gunnar Götborg  i Sändaren - "Kristi församlings funktion och föreningsverksamhet är inte samma sak. Det påståendet bör väcka frågan: Vari består skillnaden? Här kommer ett försök till svar.
   Kristi  församlings funktion och föreningsverksamhet är inte samma sak. Det påståendet bör väcka frågan: Vari består skillnaden? Här kommer ett försök till svar.
   Den grundläggande skillnaden är att en förening alltid kan vara endast ett människoverk medan Kristi församling aldrig kan vara endast det.
   Föreningar av alla slag har det gemensamt att de bildas av människor. Det är människor som skriver stadgarna och fastställer verksamhetens art och utformning. Det unika med den kristna församlingen är att den inte har sin grund i människors beslut utan i Guds. Människors möten, känslor, ambitioner och beslut konstituerar inte Kristi församling."

2015 gav 54 700 bidragsgivare 43,2 miljoner kronor till Frälsningsarméns sociala arbete
- Pressmeddelande från FA - "Förra året kunde Frälsningsarmén hjälpa ännu fler med stöd från sina 54 700 bidragsgivare som gav 43,2 miljoner kronor, ett nytt insamlingsrekord.
   Pengarna användes bland annat till tak över huvudet för hemlösa. De användes också till närhet och socialt umgänge för äldre, att kunna ha någon att prata, skratta eller gråta med. Internationella insatser har utförts på platser där hjälpbehovet är som allra störst. Där fattigdom, svält, korruption och orättvisor drabbar människor varje dag. Till utsatta familjer har vi delat ut matkassar, kläder, hygienartiklar och andra förnödenheter. Vi har även sett till att barn från fattiga familjer fått chansen att åka på utflykter och kollon."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar