Dagens Nyheter

20 feb. 2016

Nyhetsflödet lördag den 20 februari

Det religiösa förtrycket väntade på oss i Sverige
- Soheila Fors i Hemmets Vän - "Vi var många som trodde att vi reste till friheten. När vi packade våra väskor och köade till passkontrollen låg världen som ett öppet fält framför oss. Bakom oss lämnade vi den inskränkta islamismen och dess religiösa förtryck. Nu skulle vi äntligen få leva, få tillbe Gud på vårt sätt, få somna trygga om natten, nu började livet!
   Vi placerades i en förort, Bergsjön, Vivalla eller Råslätt hette den visst, men vi kom försent. Det religiösa förtryck som vi flytt från hade hunnit före oss. Det hade bränt sitt eget land och flytt från sin egen förödelse. Nu väntade det på oss och satte åter sin fot på vår nacke. Cirkeln slöts åter.
   Exemplen är enformigt, skoningslöst många. Det senaste hände för ett par dagar sedan. En kvinna ringde mig, hon bad att få komma med en man från ett asylboende. Hon berättade för mig att hon själv var ateist, men att något hade hänt en man på asylboendet som hon inte kunde hantera."

25 000 arabiska biblar landade i Stockholm
- Världen idag - "En hel lastbil med arabisk-svenska biblar anlände till Stockholm på torsdagen.
   – Öppenheten för Guds ord är stor bland många nyanlända araber, säger Merzek Botros, arabisk pastor i Centrumkyrkan i Sundbyberg.
   Glädjen var stor när de 25 000 nytryckta biblarna lastades av på torsdagen.
– Vi är så glada att Guds ord går vidare. Vi har bett mycket för araber och nu ser vi hur Guds ord går ut varje dag, säger pastor Botros och berättar att den förra sändningen, på några tusen biblar, tagit slut.
   Biblarna består av hela Nya Testamentet i Levande Bibelns översättning. Halva sidan är på arabiska och halva på svenska."

Dags att försvara evangeliet
- Dagen - "Vi måste hjälpa nästa generation att intellektuellt tänka­ igenom den kristna tron. Det skriver Stefan Gustavsson, generalsekreterare på Svenska evangeliska alliansen.
   Från grundskolan via gymnasiet till universitetet är den svenska utbildningsmiljön genomdränkt av kritik av kristen tro.
   Jag har i samband med föreläsningar genom åren frågat tusentals människor hur de skulle beskriva den uttalade eller outtalade inställningen till kristen tro som de mött under sin utbildning. Är den positivt och bejakande? Är den neutral? Eller är den negativ och avvisande? De svar jag får är nästan till 100 procent att utbildningen på olika sätt gett ett negativt eller avvisande intryck av kristen tro."

Mysteriet «allerede nå» - og bønnesvar
- Fra Jostein Nielsens blogg -  Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar