Dagens Nyheter

26 feb. 2016

Nyhetsflödet fredag den 26 februari

Hanne Kjöller: Mänsklig längtan till omänskligt pris
- Ledare i Dagens Nyheter - "Regeringens utredare stänger dörren för surrogatmödraskap i Sverige. Det gör hon rätt i....
   Detta är en av flera frågor som utredningen ”Olika vägar till föräldraskap” har tagit ställning till. Utredaren Eva Wendel Rosberg går på ett föredömligt sätt igenom både argument för och emot. Och hon landar därefter tungt i slutsatsen att varken kommersiellt eller altruistiskt surrogatmödraskap bör tillåtas i Sverige. Invändningarna är både praktiska, principiella och juridiska."

Israelbojkotten som slår mot palestinier
- Dagen - "Efter en lång bojkottkampanj mot företaget SodaStream väljer det israeliska företaget att flytta från Västbanken. Baksidan är att 500 palestinier blir av med sina jobb.
   Kolsyrat vatten brukar inte vara politiskt sprängstoff. Men det israeliska företaget SodaStream har under lång tid varit en sprakande källa till turbulens, och i flera års tid en måltavla för BDS-rörelsen. En rörelse som driver på för bojkott av israeliska varor, framförallt av företag verksamma israeliska bosättningar. Målet är att via ekonomiska sanktioner förändra politiken. (BDS står för; Bojkott, Desinvesteringar och Sanktioner.)"

SEA startar insamling för kristet asylboende
- Världen idag - "Svenska evangeliska alliansen (SEA) har beslutat sig för att starta ”Kristna asyl- och trygghetsfonden”. På så sätt vill man hjälpa journalisten och debattören Nuri Kino att öppna ett kristet asylboende.
– Det grundläggande skyddsbehovet ska staten stå för. Men när staten inte griper in för att skydda kristna måste kristna organisationer ta sitt ansvar."

Välsigna Israel och bli välsignad
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Att det judiska folket har haft en avgörande betydelse för den historia som ledde fram till Jesu inträde i världen erkänner varje kristen. Något annat vore att förneka Bibelns eget vittnesbörd. Det fysiska Israel är fortfarande som förbundsfolk Guds tjänare bland folken för ett specifikt syfte. Det finns en aspekt av Israel som ”Guds tjänare” som är kopplad till att de är ett specifikt folk med en plats både i geografin och i den politiska historien. Det judiska folket har en historia med Gud och nationerna med profetiska dimensioner både före och efter Jesu födelse."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar