Dagens Nyheter

4 feb. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 4 februari

En död och två skadade i terroristattack i Jerusalem
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "En 19-årig israelisk gränspolis, Hadar Cohen, sköts idag till döds av palestinska terrorister strax utanför Jerusalems gamla stad. Ytterligare en ung poliskvinna skadades allvarligt i samma attack. En tredje person skadades lindrigt.
   Attacken inträffade tidigt på eftermiddagen när Cohen och hennes kollega fattade misstankar mot tre unga män och stoppade dem för en identitetskontroll. De unga männen drog då fram hemmagjorda automatvapen och knivar och gick till attack mot poliserna. Cohen sköts flera gånger i huvudet och överkroppen, medan hennes kollega knivhöggs upprepade gånger i halsen och nacken."

 De små stegens förskjutning
- Sofia Walan i Sändaren - "Vi som trodde på den grundmurade solidariteten i svensk politik har blivit brutalt uppväckta. 80 000 människor ska skickas ut ur landet utan minsta diskussion om vart.
   Förra veckan uppmärksammades Förintelsens minnesdag. I år är händelserna som ledde fram till Förintelsen skrämmande närvarande. Sverige i januari 2016 är inte samma land som för ett år sen. Då fanns fortfarande en, med vissa undantag på ytterkanten, stor enighet över blockgränserna kring en i grunden solidarisk och human migrationspolitik. Sverige skulle vara ett öppet land. Det låg i vår DNA, det var vår ryggmärgsreflex. Signalpolitiska utspel handlade om just det — solidaritet och ansvarstagande mot den mest utsatta."

Kyrkorna och RFSU möttes för samtal om sexualitet
- Världen idag - "Under måndagen bjöd Sveriges kristna råd in kyrkor och ungdomsförbund att samtala med organisationen RFSU om synsätt när det gäller sexualitet och relationer. – Det ställdes en del kritiska frågor men det gjordes i god ton från alla parter, säger Björn Cedersjö på SKR.
   Bakgrunden till måndagens träff är den kritik som för några år sedan började riktas mot RFSU:s skolmaterial från flera av kyrkornas ungdomsorganisationer.
   Man har menat att RFSU i allt för liten utsträckning betonar hållbara relationer och sätter sexualitet i det sammanhanget. RFSU har i sin tur hävdat att vissa i kyrkorna försöker begränsa informationen till unga."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar