Dagens Nyheter

4 feb. 2016

Nyhetsflödet fredag den 5 februari

Om vi ska få se påkristning i stället för fortsatt avkristning är det ett allemanstag som gäller!
- Ingemar Helmner i Världen idag - "Levi Pethrus berättade om vilken trosbekännelse han hade: "I fråga om rättfärdiggörelsen är jag lutheran. I fråga om ett heligt liv är jag metodist. I fråga om vattendop är jag baptist. I fråga om andedop är jag pingstvän. I fråga om att vinna människor är jag frälsningssoldat.” Med den slagfärdiga repliken markerade han tydligt att han kände respekt för alla sina kristna bröder och systrar. Och han visade att han ägde en historisk förankring och kände ödmjukhet inför att alla dessa väckelser tillfört den kristna kyrkan något väsentligt. Tänker man så mår man inte bra av att avskärma sig, isolera sig tillsammans med en liten grupp likasinnade. Guds rike är större än vår lilla rörelse!
   I en tid som vår behöver vi tillsammans söka oss tillbaka till rötterna, grundfundamentet som är bekännelsen till Kristus! Ödmjukt be om att hitta vägen framåt i enhet, renhet och trohet mot bibelordet. Om vi ska få se påkristning i stället för fortsatt avkristning är det ett allemanstag som gäller! Kristi kropp, sammanfogad i kärlek! Förenad i bön och tjänst.
Låt oss be om en andeutgjutelse över kristenheten! På den vägen kan undret ske att vi smälter samman till ett! Det är nyckeln till väckelse!
   Det är livet i Kristus som binder oss samman. Alla som är födda på nytt vet att det fungerar så."

Frälsningsarmén intar Nordstan i Göteborg
- Dagen - "Mitt bland butikerna i köpcentret Nordstan finns Frälsningsarméns alla kårer i Göteborg representerade från onsdag till lördag. Det gör de för att belysa barns och ungdomars situation i Sverige. Ingvar Lundkvist är kapten inom Frälsningsarmén.
- Självmorden ökar bland barn och unga, och det är ju ett tecken på att många inte mår bra. Därför har vi valt att lägga fokus just på det här ämnet i år.
   På lördag kommer ett panelsamtal äga rum med bland annat politiker från Göteborg där ungas situation - och vad man kan göra åt den - ska diskuteras. Ingvar Lundkvist vill dels berätta vad Frälsningsarmén gör i dagsläget, och dels vad de kan göra gemensamt med övriga samhället i framtiden."

För många kristna asylsökande fortsätter förföljelsen i Sverige
- Désirée Pethrus i Hemmets Vän - "Asylsökande som bekänner sig till den kristna tron får allt tuffare på landets asylboenden. Våld och hot har blivit alltmer vanligt förekommande. Här handlar det om människor som har flytt från hot och våld för att söka sig till tryggare tillvaro och för många fortsätter hot och våld vara en vardag även i Sverige på grund av den kristna tron.
   Genom de kontakter jag har i det civila samhället, men också genom egna möten med asylsökande, får jag ta del av hur samma förföljelse som nu utplånar den 1 700 år gamla kristna närvaron i Irak, fortsätter i Sverige. Jag får höra om berättelser om hur konvertiter som övergått från islam till kristen tro utsätts för hot och trakasserier, hur dödshot kan förekomma för att en person inte deltar i fredagsbönen med andra muslimer på boendet.  Den person som hotat och utsatt en annan person på ett asylboende drabbas sällan själv av förflyttning när det uppdagas. Istället är det brottsoffret som tar den konsekvensen. Det är inte rimligt. Det som pågår på våra asylboenden är oacceptabelt och kräver omedelbara åtgärder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar