Dagens Nyheter

13 feb. 2016

Nyhetsflödet lördag den 13 februari

Predika mer om Jesu återkomst
- Holger Nilsson i Dagen - "Något måste vara fel! Jag tänker på den uteblivna förkunnelsen om Jesu återkomst.
   Varför predikas denna sanning så sällan i våra kyrkor? Med tanke på att det kanske är det mest förekommande ämnet i Nya testamentet, Illustrerat bibellexion uppger att det handlar om hela 319 gånger. Utslaget på versarna så blir det i var 25:e vers. De som inte förkunnar Jesu återkomst är skyldig svaret varför de inte gör det.
   Ja, ursäkterna finns säkert. En del kanske menar att vi inte skall skrämma med budskapet om Jesu återkomst. Nej, sannerligen inte. Det handlar om vårt saliga hopp att få förflyttas hem till de himmelska boningarna. Hur kan man då tala om att skrämma? Är man redo har man väl inget att frukta?
   Kanske det rent av är så allvarligt att många lever ett sådant liv att man är rädd för att Jesus skall komma? Då är det dags att leva så att det blir det saliga hoppet, i stället för ett skrämmande budskap."

Förföljelsen bevisade alltid att kristna såg på döden på ett annat sätt än omgivningen
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Den romerska myndigheten försökte i omgångar stoppa de kristna med våld. I vågor kom förföljelse, men förföljelsen kunde aldrig stoppa de kristna. Förföljelsen bevisade alltid att kristna såg på döden på ett annat sätt än omgivningen. Kristna hade hopp om personlig och slutgiltig räddning. De visste att det som väntade bortom martyriet inte var utslocknande och förruttnelse, inte var reinkarnation, det vill säga återfödelse tillbaka till detta dödliga liv, inte var en hemsk skuggtillvaro i Hades, dödsriket – utan det som väntade var kroppens uppståndelse och evigt, oförstörbart liv i den nya skapelsen, Guds närhet."

Det må komme innenfraFra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar