Dagens Nyheter

7 feb. 2016

Nyhetsflödet söndag den 7 februari

"För lite av Gud kan ge utbrändhet"
- Dagen - "I en debattartikel i Kyrkans tidning skriver Ulf Lindgren om sambandet mellan hälsa och bön. "Vi behöver arbeta med Guds kraft strömmande genom oss."
  Domkyrkokomministern i Stockholms stift pekar på att många idag talar om utbrändhet bland präster och diakoner, och att många söker förklaringar till de höga sjuktalen i hög arbetsbelastning eller psykologisk anspänning. "Frågan är dock om inte orsaken också bör sökas någon helt annanstans; inte så mycket i något som det är för mycket av utan tvärtom i något som det är för lite av: Gud", skriver han.
Ulf Lindgren varnar för den "inre sekularisering" som han tycker att han ser i kyrkan."

Radikalt försoningsarbete
- Hemmets Vän - "40–50 år har våldsamma konflikter rasat i Colombia mellan regeringen, tre gerillagrupper och paramilitären. Under flera decennier har totalt över 220 000 dödsoffer krävts i ett land med stora möjligheter till blomstring om våldet kan  upphöra. Befolkningen på landsbygden har fördrivits och gett upphov till tre–fyra miljoner internflyktingar, som ofta tvingats leva i djup social misär i storstädernas förorter. Gerillan har drivit bort dem för att kunna odla kokain och därmed fortsätta kriget. Men nu finns stora förhoppningar om fred....
   Det knappast någon trodde var möjligt i början av 1990-talet på detta fängelse med upp till 700 mord i området har tagit alla med häpnad, när grovt kriminella blivit döpta, en del pastorsutbildade och många nu arbetar med försoning."

Return Of The Mahdi Central To Apocalyptic Islam
- Prophesy News Watch - Read HERE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar