Dagens Nyheter

9 feb. 2016

Nyhetsflödet tisdag den 9 februari

Nuri Kino: Nu startar jag ett asylboende för kristna
- Ledare i Svenska Dagbladet - "Maken till en av kvinnorna stupade i slaget om Aleppo. Hon blev ensam med deras barn och rädd för vad islamisterna kunde göra mot en ensam kvinna. Hon flydde landet tillsammans med sina två små pojkar och en väninna.
   Efter en tre veckor lång färd nådde de Sverige och det som hon trodde var tryggheten. De vill inte tala om vad de upplevt under resan, men man kan se sorgen i deras ögon och undra vilka slags minnen pojkarna kommer att bära med sig.
   I Sverige blev de hänvisade till ett asylboende. Kort efter att de anlänt startade trakasserierna. De andra barnen förbjöds att leka med hennes två söner eftersom de var ”kuffar” - otrogna. De två kvinnorna började också kallas ”kuffar” av de andra på boendet, både av männen och av andra kvinnor. De blev dessutom tillsagda att konvertera till islam och bära slöja.
   En dag när de återvände från en promenad med pojkarna, hittade de två kvinnorna sina få tillhörigheter i sällskapsrummet. I deras rum bodde istället tre barn till de muslimer som hade trakasserat dem dagligen.
   Kvinnorna vågade inte protestera och hos personalen hade de inget stöd att hämta. De fick därför bo i sällskapsrummet utan någon dörr att stänga om sig. Känslan av otrygghet var stark."

Muslimska ledare måste erkänna att problemet i grunden inte är IS, utan texterna
- Jonatan Sverker i Sändaren - "Mohamed Omar har sett flera sidor av islam. Han blev först känd som författare då han förenade sin muslimska tro med poesi, senare blev han ökänd när han förklarade att han var islamist. I dag har han gjort avbön för sin extremism och är istället djupt kritisk till många av de ledande muslimska organisationerna i Sverige. Han skulle vilja se en reformation inom islam, där man på allvar diskuterar problematiska passager i Koranen och i haditherna, de samlingar berättelser som skildrar Muhammeds liv.
— Man måste ha en mer kritisk syn på Koranen. Muslimska ledare måste erkänna att problemet i grunden inte är IS, utan texterna. Vad ska vi göra med dessa texter i dag? För man kan inte i första andetaget läsa de delar av Koranen som hyllar våld och i det andra fördöma terrorattacker, säger han.
   Enligt honom pågår dock inte något sådant samtal i svenska moskéer."

”Läktarbön” central när fler blir frälsta i Motala
- Världen idag - "Vågen av omvändelser i Motala baptistförsamling fortsätter och alltfler berör ungdomar.
   De unga informeras redan i mötets inledning om de vuxnas närvaro på läktaren, att de ber för dem under mötet.
   Och förbönerna tycks ha effekt. Bara under det senaste året har ett 60-tal ungdomar valt att ta emot Jesus. Ofta sker det sedan de fått uppleva Gud på ett konkret sätt, berättar Adrian Jervis.
– Vi kanske delar ett kunskapens ord eller ett profetiskt tilltal med dem. De blir chockade och undrar hur vi kunde känna till saker om dem. När vi sedan ber för dem, och de kanske får uppleva att smärta försvinner, så har de fått en dubbel bekräftelse på att Jesus Kristus är på riktigt.
   Runt 40 av de 60 ungdomar som blev frälsta under 2015, har fortsatt besöka kyrkan. Många av dem saknar kyrklig bakgrund, något som också innebär utmaningar för församlingen."


Frelsesarmeens arbeid blant flyktninger
- Fra Perleportalen - "Et filmteam fra Frelsesarmeen i England har vært i Norge for å se på vårt arbeid blant flyktninger. Ett av stedene de besøkte, var Raufoss. Her møtte de Sara og Sam Roen, flyktninger fra Afghanistan, som nå er soldater i Frelsesarmeen og er med og gir hjelp til andre." 


Devil On Wheels
- SA Web-TV - "John Potter, a former bike gangster and self-proclaimed rebel, recalls his experience living a hard life of crime and what led to his ultimate redemption. Presently, John serves as a volunteer feeding over 100 homeless people a day and leading disaster relief efforts through The Salvation Army Corps in Casper, Wyoming."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar