Dagens Nyheter

17 feb. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 17 februari

Erik Helmerson: Välgörande tydlighet från Wallström
- Dagens Nyheter - "Det är välgörande att höra utrikesminister Wallström så tydligt fördöma de palestinska knivdåden. En som däremot inte på minsta sätt fördömer dem är Nabil Shaath, skriver Erik Helmerson.
   Jag har varit väldigt tydlig i att fördöma knivdåden och jag menar att alla måste fördöma knivdåden.”
   Så säger utrikesminister Margot Wallström om de palestinska knivattackerna mot israeliska civila, poliser och militärer som tycktes eskalera under helgen.
   Det är välgörande att höra Wallström så tydlig. Tidigare har hon fokuserat oproportionerligt hårt på Israels respons i förhållande till själva terroristattackerna, som tvingar landets civila att leva i skräck."

Lär av 1900-talets väckelsehistoria
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den som vill reflektera över andlig förnyelse i Sverige under de senaste 100 åren ser pingströrelsen som något mycket viktigt. Den våg av andeutgjutelse som växte fram under åren 1906-07 i många länder, drabbade även Sverige. De nya andliga upplevelserna skapade en schism i många församlingar och efter hand omvandlades baptistförsamlingar till pingst- och ÖM-församlingar. I vissa fall bildades helt nya pingstförsamlingar av ”fria vänner”. Filadelfia i Stockholm och dess pastor Lewi Pethrus blev snabbt den nya rörelsens informella ledare"

Nu prövas tron i praktiken
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Hur mycket vågar vi tro om vår nästa? Och hur mycket vågar vi tro om Gud? Det är två frågor jag levt med i veckan. Bakgrunden är de många och högljudda protesterna mot planerade flyktingboenden. Ilskna grannar samlas i hundratal i för små tilltagna samlingslokaler medan förvånade kommunpolitiker försöker förklara. I Dagens Nyheter (5/2) läser jag om ett möte där Haninge kommun informerade om ett planerat flyktingboende. Över 500 personer kom och i den upprörda stämningen hördes rop som ”De kommer våldta våra barn”, ”de säljer knark och begår brott” och ”vem tar ansvar när den förste dör”. De som inte kom in på informationsmötet bröt sig in och polis fick tillkallas. Haninge kommun hade ansökt om bygglov för en paviljong för 32 ensamkommande flyktingbarn."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar