Dagens Nyheter

14 juni 2013

Nyhetsflödet fredag den 14 juni

Fredag den 14 juni

Enorma oljefynd stärker Israel

- Världen idag - "Israels stora olje- och gasfyndigheter kan förändra maktbalansen i regionen och göra Israel till en energipolitisk supermakt. För oljerika arabländer är det ett oroväckande scenario.
Israel är känt som ett land som flyter av mjölk och honung, men omvandlingen till ett land som svämmar över av pengar från olja och gas har redan påbörjats, konstaterar energipolitiske kommentatorn Peter C. Glover i en artikel på sajten The Commentator.
I mars började gas pumpas från de stora naturgasfyndigheterna i Tamarfälten i Medelhavet – vilket gör att Israel inte längre är beroende av gasimport från de inte alltid så vänligt sinnade arabiska grannländerna. De enorma fynden har väckt intresse från omvärlden, inte minst statsstyrda ryska gasjätten Gazprom, som tidigare i år tecknade ett avtal om distribution av gas.
"

Elim blir Folkungakyrkan
- Sändaren - "Sista gudstjänsten har hållits i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm. Nu tar församlingen sitt pick och pack och flyttar till gamla Salemkyrkan på Söder och byter namn till Folkungakyrkan.
Sändaren har tidigare berättat om församlingens flytt. I Salemkyrkan på Folkungagatan får den växande församlingen bättre plats
."

Almedalsveckan
- (G) som i Gud - "Även i sommar arrangeras (G) som i Gud under Almedalsveckan i Visby, 1-5 juli 2013. Fem dagar med spännande seminarier i skärningspunkten mellan kristen tro och samhällsfrågorna. Arrangörer är tidningen Dagen, Frälsningsarmén, Pingströrelsen och Evangeliska Frikyrkan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar