Dagens Nyheter

8 juni 2013

Nyhetsflödet lördag den 8 juni

Lördag den 8 juni

”Sommarkvällar är som gjorda för evangelisation”
- Ingemar Helmner i Hemmets Vän - "Det senaste året har jag fått uppmuntrande signaler från männi­skor mitt i livet. Medlemmar som tröttnat på att bara sitta passiva i kyrkbänken, som berörts av en ny längtan och vision att tjäna Gud på ett djupare sätt. Kanske föräldragenerationen i våra kyrkor ska kliva fram och agera förebilder och mentorer för de unga?! Kanske det är på den vägen, i nöd för våra medmänniskors frälsning, generationsklyftorna överbryggas och vi smälter samman till ett enda arbetslag?!
Då jag till exempel hör om ”pannkakskyrkan” i Motala där medlemmar, unga och gamla, går ut på stan under helgnätter, inser jag att det finns en andlig öppenhet och längtan i vårt land. Inte minst bland vilsna och sökande ungdomar. Vem visar dem vägen? Vem går till dem och berättar om Guds kärlek? Vem har tid och intresse att lyssna till deras frågor? Varma, sköna sommarkvällar och nätter är som gjorda för evangelisation!
"

 Dawkins och intellektet
- Roland Poirier Martinsson i Världen idag - "Tidskriften Prospect har återigen utsett världens 100 främsta intellektuella...
...Prospects senaste vinnare, personen som mer än någon annan tänker tankar som grundar vår civilisation är – Richard Dawkins! (Inte konstigt att man i sin motivering nämner att Dawkins har mer än en halv miljon följare på Twitter. Låt mig upplysa redaktionen om att Justin Bieber har nästan 40 miljoner. Var placerar det honom på listan över världens största tänkare?)
Som forskare är Dawkins en medelmåtta utan bidrag till evolutionärsbiologin. Ämnet innehåller en grundläggande diskussion om vilken enhet det evolutionära urvalet utnyttjar: egenskaper, individer, grupper, etcetera. Dawkins har – liksom andra före honom – hävdat att enheten för urvalet är genen. Om det är vad som gör Dawkins till vår främste intellektuelle, då finns det ganska många evolutionärsbiologer som har skäl att undra över Prospects urvalskriterier
."

Alla rörande överens: Jesusmanifestation(er) behövs!
- Bengts blogg - "Att alla inte gillat Jesusmanifestationen har man förstått av mummel i kulisserna under tidigare år, men att nu kritiken ges en bredare plats offentligt, bl.a. i Kyrkans tidning tycker jag är bra och ett tecken på Jesusmanifestationens ökande betydelse i den svenska kristenheten.
I Kyrkans tidning skriver Brita Häll och Lennart Koskinen kritiskt om Jesusmanifestationen och tycker att den typen av manifestationer är onödiga. Lennart Koskinen tror inte att Jesus själv skulle ha gått i en sådan manifestation om han varit fysiskt närvarande idag. Jag är inte så säker på det. Han skulle mycket väl kunnat gå med och tagit tillfället i akt att tala till skarorna från Kungsträdgårdens scen. Elisabeth Sandlund i Dagen tycker vi skall fortsätta att tåga för Jesus skull."

Med rett til å handle?
- Jostein Nielsens blogg - "Det er viktig både å vite og kunne dokumentere handlingsrommet jeg har myndighet til å operere i. I Guds rike er dette forhåpentlig en kombinasjon av guddommelig og menneskelig sanksjon. Da Jesus ryddet templet kunne tempelvaktene stoppet ham. De hadde myndighet til det, men gjorde det likevel ikke. Jesus hadde ikke myndighet fra en menneskelig instans. Merket tempelvakten en guddommelig myndighet?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar