Dagens Nyheter

12 juni 2013

Nyhetsflödet onsdag den 12 juni

Onsdag den 12 juni

Ärkebiskopen emot enkönat äktenskap
- Dag Sandahls blogg - "Canon Phil Ashley i USA reflekterar över processen. Först kommer normalisering - homosexualitet och heterosexualitet likställs. Därefter kommer en fas av tryck /eller demonisering/ mot dem som tänker, skriver eller talar negativt om homosexuella handlingar och till denna fas hör, får jag tillägga, de offentliga markörerna vad som är rätt och vad som är fel och därför måste de ideologiska sändarna ställa upp på det nya konceptet. Man kan inte ge efter en tum eller kompromissa när de andra vill ha allt och önskar att du försvinner, som biskop David Anderson påpekat. Men, mitt tillägg igen, kan man inte se att ger man tummen tar de hela handen och har de hela handen, är saken förlorad för då förs man också dit man egentligen inte vill?"

Därför blir antalet judar i Malmö allt färre
- Världen idag - "De togs emot med öppna armar, de fick ett hopp, en framtid. Men nu blir judarna i Malmö allt färre. En aggressiv antisemitism är en av förklaringarna.
– En paradox, med tanke på stadens historia, säger Anna Svenson.
Den före detta stadsarkivarien och Lundabon ska föreläsa om Malmös judiska historia.
– Idén är min egen. Efter alla incidenter och diverse politiska uttalanden, tyckte jag att något måste göras, säger hon, när hon tar sig tid för en intervju innan föreläsningen ska börja.
"

Debatten om Jesus visar vem han var
- Tobias Bäckström på Newsmill - "Vad är det då som gör att Jesus-gestalten inte kan läggas åt sidan efter avslutad debatt? Varför fortsätter han att beröra och provocera? Visserligen har många svenskar kvar en söndagsskolebild av Jesus som den gode herden med lammet över axlarna. En Jesus som accepterar allt och aldrig kräver något.
Men den som läser evangelierna i Nya testamentet förstår varför den bilden inte är hållbar. Jesus utmanar både sin samtid och oss med sig själv, han spränger ramarna för det som är enbart mänskligt. Han ställer frågor som tvingar oss att ta ställning om han är en person med ett budskap eller om budskapet är hans person. Ingen annan i världshistorien har ställt oss inför de anspråk som Jesus kommer med
."

Kristent oljeselskap øker sin oljeleting i Israel
- Israel Today - "Israel er avhengig av utenlandsk støtte og kapial for å kunne finne olje og gass i Det Hellige Land, og er spesielt facinert av de kristne selskaper som engasjerer seg i dette foretaket, selv om mange innenlandske eksperter er skeptiske for at det er mulighet for å finne kommersielle og levedykige mengder med olje på de områder som Zion Oil & Gas har lisens.
Israel today Magazine intervjuet Zion Oil & Gas i 2011 om selskpets fremtidige planer. Grunnleggeren John Brown sa at selskapet «eksisterer på grunn av Guds trofasthet mot Israel», og uttrykte sin sterke tro på at Israel om ikke lenge vil vise frem sin dusør for Israels innbyggere
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar