Dagens Nyheter

17 juni 2013

Nyhetsflödet måndag den 17 juni

Måndag den 17 juni

Självupptagenhet, frikyrkans stora frestelse
- Ulf Sundkvist i Hemmets Vän - "När Pingst möts på Nyhem och Evangeliska Frikyrkan möts på Torp vad står då i fokus? Är det den ”goa stämningen”, folkfesten och mötet med sig själva eller är det Sveriges andliga hälsa? Är det det egna medlems-
tappet eller den moderna människans längtan efter andlighet och eviga värden? Är det det egna behovet av gudsmöten i den ”pentecostala kicken” och den ”evangeliska analysen” eller är det världens nöd och rop på rättvisa, fred och kärlek?
"

Gud och människan
- Bength Gustafsons blogg - "Bibelns människosyn är unik. Människan är treenig, såsom hennes Skapare är treenig. Gud har skapat människan till sin avbild, till att vara lika honom. Gud sa: Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. (1 Mos. 1:26. 5:1). Alla tre personerna i Gudomen: Gud Fadern, Gud Sonen Jesus Kristus och Gud Den helige Ande,  var med då människan skapades och syftet var, att människan skulle vara lik dessa tre personer. Härifrån härleds och förklaras synen på människan och här är förankringen för både människosyn och människovärde."

Terrosjefens datter: Slutt å lyve!
- Israel Today - "Nonie Darwish er datter til Mustafa Hafez, leder for Gazas etterretningstjenste den gang Egypt hadde kontrollen med denne kystnære enklaven. På den tiden grunnla Hafez Fedayeen, en terroristgruppe som foretok raid inne på israelsk område mellom 1951 og 1956.
Hafez ble drept av en israelsk brevbombe da Nonie bare var åtte år gammel. Han ble av utropt til shahid (martyr). Til og med Egypts president Gamal Nasser oppfordret Nonie og hennes søsken til å hevne deres far ved å drepe jøder». I 1978 flyttet Darwish til USA og ble en kristen. Det forandret livet hennes. Hun blir her intervjuet av Israel Todays reporter David Lazarus.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar