Dagens Nyheter

28 juni 2013

Nyhetsflödet fredag den 28 juni

 Fredag den 28 juni

Religion ger bättre psykisk hälsa
- Sändaren - "Samlad forskning visar att den psykiska ohälsan har ökat i Sverige sedan 1990-talet. Speciellt ungdomar är drabbade. Så många som en av fyra 16 - 18-åringar lider av psykisk ohälsa. Många flickor uppger att de inte trivs med livet och att de känner sig ångestfulla, deprimerade och stressade. Var tredje flicka i årskurs 9 uppger att hon känt sig nere mer än en gång i veckan. Orsaker till dessa ohälsoförhållanden är många och i regel mycket komplicerade. Bot är i dag i många fall rent medicinsk, i form av antidepressiva ”lyckopiller”.

Syriens kristna i skottgluggen – fortsatt våld och dyster framtid förutspås
- Signum - "Det tilltagande våldet från de stridande fraktionerna i Syrien drabbar landets kristna, som mer än andra grupper utsätts för övergrepp. Till exempel är kristna kvinnor värst utsatta för sexövergrepp. Mot kristna män utövas påtryckningar från båda stridande parter om att ansluta sig till trupperna. Detta enligt en utredning om de kristnas situation i Syrien, gjord av av World Watch List-samordnaren Dennis Pastoor och den politiske kommentatorn Nicholas Heras."

3.000 arabere ønsker å tjenestegjøre i Israels forsvar
- Israel Today - "Til tross for at ledere i det arabiske samfunnet i Israel advarer israelsk arabisk ungdom om å gjøre verneplikt og andre nasjonale tjenester i Israel, har vel 3.000 unge israelske arabere foreløpig meldt seg til tjeneste i 2013, en økning på 76 prosent i forhold til samme tidspunkt i fjor."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar