Dagens Nyheter

23 juni 2013

Nyhetsflödet söndag den 23 juni

Söndag den 23 juni

Saktmodets välsignelse
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Det finns paralleller mellan processer i naturen och Guds verk i människors liv och i historien. Det handlar om den gamla principen om sådd och skörd. Aposteln Jakob skriver i sitt brev: ”Vänta alltså tåligt, bröder, tills Herren kommer. Se hur jordbrukaren tåligt väntar på jordens dyrbara skörd tills den får höstregn och vårregn.” (Jak 5:7). På liknande sätt måste vi förhålla oss till Guds verk i våra liv. Ett gammalt bibliskt ord för detta är ”saktmod”."

Varför spanade FRA på Ekman?
En världsnyhet idag är USA:s övervakning av allt som sker på internet. Men det är inte bara i USA sånt sker. Kommer ni ihåg FRA-debatten i Sverige. Detta inlägg är frän Svenska Dagbladet 2008:
 "HEMLIG LISTA AVSLÖJAR FRA. Livets Ords pastor Ulf Ekman har enligt en hemlig anmälan till Datainspektionen avlyssnats av FRA. Orsaken tycks vara att Livets Ord bedriver missions- och hjälpverksamhet i Ryssland. Det är ytterst anmärkningsvärt att en pastor med tystnadsplikt avlyssnas av en svensk myndighet, skriver Stefan Swärd, ordförande i Evangeliska Frikyrkan.
Kristna, präster, pastorer och andra religiösa ledare har under årtionden mördats, torterats, förföljts och övervakats av kommunistiska och ateistiska regimer, bland annat i dåvarande Sovjetunionen, och allt tyder på att det fortfarande förekommer i Kina. Kristna ledare och pastorer utsätts än idag för liknande behandling i många muslimska länder.
Att övervaka och hemligt avlyssna en person ingår i detta system. Under kommunisttiden i ateistiska Sovjetunionen fick alla pastorer och präster räkna med att utsättas för den behandlingen.
"

Frälsningsarmén spelar för 13 000 på Hammarbys hemmaarena
- FA:s hemsida - "På söndag 23 juni spelas absolut sista matchen på Hammarbys hemmaarena Söderstadion. För att återskapa en gammal tradition med musikkår före matcherna ställdes frågan till Söderkårens musikkår om medverkan.
45 minuter före matchstart marscherar Söderkåren ut och musicerar ca 25 minuter mitt på planen. Reportoaren är kända Hammarbylåtar och melodier som hejaklacken brukar sjunga. In- och utmarsch sker dock till en Frälsningsarmémarsch."


 Vitneutsagn
- Jostein Nielsens blogg - "Jesu første forsøk på forklaring på spørsmålet om hvordan en voksen mann kunne bli født på ny, ga ikke Nikodemus den nødvendige innsikten, så han spurte igjen. Men Jesus kom ikke med en ny forklaring på hvordan gjenfødelsen skjer, men på hvorfor Nikodemus ikke forsto: «Vi taler om det vi vet og vitner om det vi har sett, men dere tar ikke imot vårt vitneutsagn»  Joh 3:11"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar