Dagens Nyheter

25 juni 2013

Nyhetsflödet tisdag den 25 juni

Tisdag den 25 juni

Varför god teologi är grunden för god själavård
- Mikael Karledals blogg - "Tidningen Dagen skriver om den kristna organisationen The Exodus International, som i dagarna lägger ner sin verksamhet och hur dess ledare ber om ursäkt för den skada som många homosexuella åsamkats genom denna organisations verksamhet. Organisationen har jobbat med något som kallas reparativ terapi som går ut på att ”bota” människor från deras homosexuella läggning. Man har alltså utlovat eller hävdat att det skulle ha varit möjligt att människor efter att ha genomgått terapin skulle vara befriade från sin homosexuella läggning och frestelse."

"Lärjungarna skulle ju göra samma sak som han"
- Världen idag rapporterar från Ralingsåskonferensen - "Bön för sjuka är en central del av den kristna tron och behöver därför betonas mer. Det menar John Derneborg, som höll ett seminarium på Ralingsåskonferensen på temat "Varför tecken och under?"
John Derneborg, pingstpastor i Vänersborgs pingstförsamling och nätverksledare i New Wine i Sverige, förklarar för Världen idag att hans betoning ligger på att vanliga troende kan be för sjuka och förmedla profetiska budskap från Gud.
– Jag erkänner och ser att Gud reser upp speciella tjänstegåvor, personer som är speciellt smorda på vissa områden. Men historiskt har man kanske bara sett förbönskön fram till den speciella gudsmannen eller gudskvinnan för att bli helad. Jag vill trycka ut den här tjänsten till allt Guds folk.
"

Bøndene i Gaza inviteres til landbrukskonferanse i Israel
- Israel Today - "Den israelske hæren har som en gest tilrettelagt og invitert 50 arabiske bønder fra Gaza til en landbrukskonferanse som skal avholdes i Tel Aviv.
Målet med invitasjonen til Gazabøndene var å bidra til å øke jordbruksproduksjonen i den Hamasstyrte Gazastripen, samt støtte et faglig samarbeid mellom bønder i Israel og Gaza
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar