Dagens Nyheter

2 juni 2013

Nyhetsflödet söndagen den 2 juni

Söndagen den 2 juni

Biskopen och regnbågsparaden
- Berit Simonsson och Hans Weichbrodt i Världen idag - "Nu på söndag äger den så kallade "Regnbågsparaden" rum i Göte­borg. Paraden är en av höjdpunkterna på festivalen "West Pride". Festivalen beskriver sin vision bland annat med att man är mot "hetero-normativitet". I vår allt mer normomformande tid, där individualismen växer sig allt starkare, är det ingen överraskning att festivaler som West Pride samlar mycket folk och får många tunga samarbetspartners. Det som kanske är mer iögonfallande är biskopen i Göteborgs stift, Per Eckerdals hållning gentemot denna festival. Han lät redan för ett antal veckor sedan hälsa att han själv tänkte gå med i Regnbågsparaden. Han väljer dessutom att uppmana alla i Göteborgs stifts församlingar att vandra med! "Då kommer jag stolt vandra med i paraden och vill uppmuntra er i Göteborgs stifts församlingar att göra detsamma."
Många som har tagit del av biskopens hälsning har säkert blivit glada. Men, vi är också många som har fyllts av sorg när vi läst samma hälsning
."

 Metropolit Chacour: ”Arabisk vår” innebär en fara för kristna
- Signum - "Den ”arabiska våren” är utan tvivel den hittills största förändringen i den islamska historien, men den betyder dessutom också stor blodsutgjutelse och en fara för de kristna i orienten. Detta betonade melkiternas grekisk-katolske metropolit av Galileen, Elias Chacour, vid ett möte med italienska journalister i Haifa, enligt vad stiftelsen Pro Oriente berättade i onsdags. Metropoliten erinrade om att det tidigare i det islamska området framför allt rörde sig om ”maktkamper i toppen”, medan nu folket har stått upp. Trots det visar händelserna i Libyen eller Egypten att den positiva utvecklingen låter vänta på sig.
”Den som riskerar att förlora mest, är utan tvivel de kristna”, sade Chacour.
"

FC Gute värvar forward från Frälsningsarméns fotbollsakademi i Toronto
- FA:s hemsida -  "Evroy Junior Ellis blir klubbens andra värvning från FFA - den internationella organisationen som i samarbete med Frälsningsarmén arbetar för att lyfta ungdomar från utsatta miljöer till ett holistiskt program som utmanar och motiverar dem till positiv utveckling."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar