Dagens Nyheter

6 juni 2013

Nyhetsflödet torsdag den 6 juni

Nyhetsflödet Nationaldagen, torsdag den 6 juni

Handskakningar i toleransens namn
- Aeropagen - "Idag har några av oss i Tankesmedjan blivit uppringda av SVT Debatt för att medverka i kvällens program. Vi var tyvärr tvungna att avböja, dels av tidsbrist, dels för att vi inte är insatta  i debatten och ämnet i stort. Debatten kommer handla om den  man som inte fick en praktikplats då  han inte ville skaka hand med sin kvinnliga arbetsledare. Detta för att han är muslim och ansåg att det skulle strida mot hans religiösa tro. Vi blev uppringda som präster i Svenska kyrkan och som sådana antas vi tycka att all form av religiös utövning är bra och att man ”får vara som man vill”.
Debatten kommer förmodligen handla (vi får snart se) om det är värre att diskriminera en religiös person än en kvinna. Vilken form av diskriminering är värst? Detta pekar exempelvis den kvinnliga arbetsledarens debattinlägg inför kvällens sändning på där hon menar att detta först och främst en jämställdhetsfråga och att i det utfall som blivit har DO valt att sätta religionsfrihet över jämlikhet. Hon rundar av med: ”Hur kön kan underordnas någonting är för mig en gåta. Alla jag känner föds med ett kön. Men ingen är född religiös.


Skapelseordningen
- Bength Gustafsons blogg - "Vi tror på Gud därför att vi vet att han finns och därför att han är trovärdig. Det första vi får veta när vi öppnar Bibeln och läser ifrån början är, att Gud är Skaparen. I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. (1 Mos. 1:1). När vi då får inblick i den Skapelseordning som Gud har, då ser vi hur genomtänkt och välplanerat allt är in i minsta detalj. Så långt bort ifrån tillfälligheternas (slumpens) nyckfulla spel som det är möjligt att komma."

Ungdomar är trötta på individualismen
- Dagens Nyheter - "Individualismen i samhället har gått för långt och man bör satsa på gemensamma mål istället, menar en stor del av världens unga.
Världens unga är trötta på individfokuserade lösningar i samhället. Det uppger konsultbolaget Kairos Future i sin nya rapport, där attityder kartlagts hos unga mellan 16-29 år i 11 länder.
"

Gay Christians?
- Charisma News - "Multitudes today are confused about gay-related issues. It’s easier to “go with the flow” and steer clear of the intimidation to conform. The P.C. (politically correct) police are ever present.
Because few of us want to be perceived as “backward and bigoted homophobes” (as tolerance advocates often brand those with whom they disagree) or as people who are not in step with the “progressive, equality, non-judgemental” mantra, it’s easy to clam up and play it cool, saying things like, “Of course I’m for equality and non-discrimination.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar