Dagens Nyheter

30 juni 2013

Nyhetsflödet söndag den 30 juni

Söndag den 30 juni

Kristna behövs i samhällsdebatten
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Sverige är unikt med sina många frivilliga organisationer. Här finns en smältdegel med intresseföreningar där vår befolkning engagerar sig ideellt på olika sätt. Det kan gälla idrottsföreningar, pensionärsföreningar, hjälporganisationer eller olika kyrkor. Sverige är fullt av eldsjälar som ger av sin fritid för att på olika sätt bidra till det goda samhället. Speciellt är det många kristna som engagerar sig på ideell basis. Och det är bra, mycket bra till och med. Att engagera sig, att känna sig behövd är bra för samhället men också för själen och även för att känna att man kan göra en skillnad.
På ett område behöver vi dock flera kristna som engagerar sig och det är i politiken och i samhällsdebatten
."

Vad har evangeliet egentligen gjort för människovärdet?
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Människovärdet är ett särmärke för den västerländska kulturen. Varje människa är värdefull, inte i kraft av social eller ekonomisk ställning, inte utifrån estetiska eller pragmatiska grunder som skönhet eller vilken nytta man gör, inte utifrån kriterier av intelligens, hälsa, ålder ... Nej, varje människa är värdefull i egenskap av att vara människa."

Våra armar är för korta för att boxas mot Gud
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Vår tro äger många motståndare som genom historiens gång har planerat anfall mot vår tillit till Gud. Räder och brinnande pilar mot vårt hjärtas hus har gjort att vi många gånger fått lyfta vår sköld och släcka pilarna innan de har antänt huset."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar