Dagens Nyheter

13 juni 2013

Nyhetsflödet torsdag den 13 juni

Torsdag den 13 juni

Skolverkets kunskapsbaserade gudsfruktan
- Lars Söderlund i Sändaren - "Jo, skolan och dess undervisning ska bygga på evidensbaserad forskning och vedertagen erfarenhet. På samma sätt ska detta vara vägledande för de som leder skolans arbete.
Under senare år har det vid denna tid på året, på nytt och på nytt, understrukits det olämpliga i att be böner eller uttala välsignelser, eller ens nämna Gud i samband med skolavslutningar.
Det måste rimligen betyda att Skolverket har någon form av kunskap eller statistik som visar att människor har drabbats, eller förändrats, eller tydligt påverkats av dessa riter och ord.
 Det vore ju fantastiskt om vi som kyrka kunde få del av den kunskapen. För min erfarenhet är att jag sett massor av människor komma och gå i kyrkan utan att något hänt. Ja så till den grad att jag ibland tvivlat på Gud.
"

Kristna skolor hotade i Gaza
- Katolskt Magasin - "I den Hamas-styrda Gazaremsan har trycket mot de kristna skolorna ökat till den grad att Jerusalems hjälpbiskop William Shomali inte utesluter att de måste stängas. Senast i förra veckan uppmanades han av Hamas-funktionärer att införa undervisning sperat för flickor och pojkar."

KD-Hägglunds katastrofstrategi
- Siewert Öholm i Världen idag - "KD-Hägglunds katastrofstrategi borde ha nått vägs ände vid det här laget. Dystra 2,7 procent av väljarsympatierna ett drygt år före valet. Den definitiva vändpunkten bör ha varit Expressens partiledarintervju med Hägglund förra veckan. (Expressen 6/6). För det måste väl ändå handla om en strategi, när KD-ledaren gång på gång provocerar och trakasserar stora grupper av sina egna kärnväljare. De personer i styrelser, valkretsar, kommuner, landsting och i riksdagen som på goda grunder håller fast vid partiets ursprung och samhällsvision om att värna ett ”judiskt-kristet” (ordvalet från Alf Svenssons tid) arv i hela samhället, alla de är idag negativt värdekonservativa och ett varumärkesproblem för Göran Hägglund, partiledaren!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar