Dagens Nyheter

18 juni 2013

Nyhetsflödet tisdag den 18 juni

 Tisdag den 18 juni

Läs den här boken i sommar!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Jag vill rekommendera boken ”Buddha eller Kristus” (XPMedia) av Gertrud Storsjö! Läs den i sommar! Den är kunskapsberikande, med fakta och dessutom pedagogiskt skickligt klarläggande. En mycket angelägen bok med tanke på hur buddismen infiltrerar sitt budskap och sina meditationsövningar i vårt lands olika sammanhang...
...Det som händer i vår kultur med Islams inflytande och buddismens påverkan, är en stark utmaning att fördjupa sin kunskap i Bibeln och sin erfarenhet i bönen. Nu är det viktigt att vara ”född på nytt” i den mening Jesus beskrev och döpt i den helige Ande på det sätt som Apostlagärningarna berättar om. En urvattnad kristendom kan inte hantera buddismens utmaningar, men en levande karismatisk kristendom besegrar världen.
"

Låt dig påminnas om Guds närhet
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Sommaren är här med besked och om ett par veckor startar de stora kristna konferenserna. Först ut är Torpkonferensen och Nyhemsveckan, tätt följda av Hönökonferensen, Sommar-Oas och Lapplandsveckan. Sedan flera år finns en tydlig trend: de kristna konferenserna är på uppåtgående. Det mesta ser positivt ut när Hemmets Vän ringer runt. Antal besökare ökar, antalet programpunkter ökar, åldersspridningen är god och konferensernas ekonomier stabila. Tälten utvidgas i den mån det går och till exempel Nyhemsveckan är sedan flera år förlagd till Nyhemshallen, en satsning för framtiden, där fler kan få plats och komforten är bättre."

När börjar livet?
- Ruth Nordström i Världen idag - "När börjar livet? Det sägs att livet börjar på riktigt vid 40. Det kanske stämmer. Men när börjar per definition det mänskliga livet? Frågar man medelsvensson på gatan varierar svaren enormt. Vissa hävdar, utan närmare eftertanke, att livet börjar vid födseln, eller när barnet i magen kan leva utanför livmodern. Andra hävdar att livet börjar när hjärtat börjar slå, utan att reflektera över att detta sker redan efter bara fem veckor. Redan efter fem veckor anläggs också förstadiet till armar och ben och ansiktsdragen börjar ta form. Vissa funktioner i hjärnans nervsystem är också redan färdiga vid fem veckors ålder, när människan fortfarande kallas ett embryo."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar