Dagens Nyheter

3 juni 2013

Nyhetsflödet måndag den 3 juni

Måndag den 3 juni

Dags att släppa tunghäftan
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "De senaste tjugo åren har många kristna fokuserat på sökarvänlighet. Vi har hyvlat trösklar och höjt tak. Vi har putsat på image och stil och sorterat upp väsentligt och mindre väsentligt. Vi vill förstås att evangeliet ska uppfattas för vad det är: goda nyheter! Att den som inte är kristen ska få uppleva det som karakteriserade Jesus. Petrus talar om budskapet så här: det handlar om "fred genom Jesus Kristus" han som "vandrade omkring och gjorde gott och botade alla; Gud var med honom".
Kristi väldoft kan man aldrig få för mycket av! Vi måste fortsätta att vara sökarvänliga, inbjudande och välkomnande. Men är det allt vi ska vara?
Som jag ser det är det tid att vi kristna också vågar prata ur skägget. Att ärligt och öppet tydliggöra och förklara vad vi tror är sant och hur vi ser på livet
."

Israelhatet, igen
- Annika Borg på Kristen Opinion - "Hur hatet mot Israel kan se ut och få för konskekvenser har vi flera gånger uppmärksammat här på bloggen. 
Men nu har det gått så långt att författaren och Ship-to-Gaza aktivisten Alice Walker varnar sångerskan Alicia Keys för att sångerskan sätter sin själ i fara om hon uppträder i Israel. Själen kan gå förlorad om man sjunger för befolkningen i landet Israel. Alla gränser tycks alltså kunna passeras i denna fixering av och hat mot Israel
."

Reisebrev fra Grønland
- Perleportalen - "Under sitt besøk på Grønland har Offisersskolens kadetter og offiserer, sammen med Frelsesarmeens ledere på Grønland, Magnus og Petura Haraldsen vært i full sving med utadrettede aktiviteter i hovedstaden Nuuk. Slik har enda flere av byens innbyggere fått stifte bekjentskap med Frelsesarmeen og dens tilbud."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar