Dagens Nyheter

21 juni 2013

Nyhetsflödet Midsommarafton

                        Midsommarafton

Att inte se skogen för alla träd

- Ulf Ekman i Världen idag - "Beroende på vilket perspektiv man har och på vilken plats man står, ser man lite olika på läget i dagens kristenhet. Det finns mycket att glädja sig över, men också en del bekymmersamt. Här finns alltid en frestelse till negativism. Vi får komma ihåg att vi är uppmanade till att tolka och tyda allt till det bästa. Men det finns också en frestelse till ett slags "tok-positivism" där inget negativt får nämnas eller sakligt samtalas om. Detta blir ett ytligt vitmenande som hindrar oss att gå på djupet."

Kyrkoledare lanserar manifest för en humanare migrationspolitik
- FA:s hemsida - "Kyrkoledare i Sverige lanserar under Almedalsveckan ett manifest för en humanare migrationspolitik. Frälsningsarméns ledare Marie Willermark är en av kyrkoledarna.
Manifestet läses upp vid en presskonferens i Visby måndagen den 1 juli. Flera av landets kyrkoledare finns på plats, däribland Anders Wejryd (Svenska kyrkan), Pelle Hörnmark (Pingströrelsen), Marie Willermark (Frälsningsarmén), Anders Blåberg (Evangeliska frikyrkan) och Magnus Nordqvist (Sankt Ignatios Ortodoxa akademi).
"

Syrisk patriark kräver att kristna står eniga
- Signum - "Den melkitiske grekisk-katolske patriarken Gregoire III Laham kräver mera enhet av de syriska kyrkorna. Särskilt nu, då läget tillspetsas, måste de syriska kyrkorna ha en gemensam röst, sade patriarken i Berlin i en intervju för den katolska nyhetsbyrån KNA i samband med en resa av syriska representanter till Tyskland.
Också den tyska politiken med dess militära återhållsamhet spelar en viktig roll. Tillsammans med andra västländer kan den ha inflytande på konflikten i Syrien, betonade patriarken för den med Rom unierade kyrkan: ”Vi behöver ett stort tecken på solidaritet inte endast för kyrkan, utan för människorna.” Konflikten har förstört mycket; kyrkorna måste hjälpa till att bygga upp igen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar