Dagens Nyheter

16 juni 2013

Nyhetsflödet söndag 16 juni

Söndag 16 juni

Ny studie: Ytlig kristendom ger fler ateister
- SEA:s hemsida - "En ny studie visar att unga blir ateister i reaktion mot en otydlig och ytlig kristendom. Det här är en utmaning till kristna att bli trovärdiga även på den intellektuella arenan, menar Jacob Rudolfsson.
”Förändra universitetet och du förändrar världen”. Så sammanfattade den libanesiske historikern och en av huvudförfattarna till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, Charles Malik, det han såg som den största utmaningen för evangeliet[1]. Två år tidigare när han invigningstalade vid Billy Graham-centret på Wheaton College sa han att den största utmaningen för evangeliet låg i att kristna abdikerade från den intellektuella arenan, i synnerhet från universiteten, till förmån för naturalistiska och ateistiska idéer som växt i inflytande. Uttalandet blev en väckarklocka inom den evangelikala kristenheten.
"

Mod att vara kyrka i en ny tid
- Berit Simonsson i Världen idag - "Utan Jesus lever vi i mörker och enbart i Jesus närhet finns förlåtelse och förvandling.
Vilken fin rubrik (jag har lånat den av en ledande person i Svenska kyrkan, men väljer att ge den ett annat innehåll!) – vad betyder rubriken för oss i dag?
Det är modet att tro att Bibeln är Guds heliga ord.
Vilken märklig, omstridd, älskad och utmanande bok Bibeln är!
Ett levande ord säger vi. Det betyder att Bibelns ord kan skapa och styrka tro på Jesus Kristus. När vi öppnar våra biblar så får vi våga tro att det är Herrens egen röst, det levande ordet, som möter oss där! Då är det inte vi som behandlar Guds ord, det är tvärtom Guds ord som behandlar oss och våra livssituationer.
"

Interreligiösa sommarläger
- Annika Borg i Kristen Opinion - "Det kan förefalla som om KRISTEN OPINION blivit bönhörda. Häromveckan skrev vi om att de som är mer synkretistiskt lagda behöver komma ut ur garderoben och berätta vad de vill ha Svenska kyrkan till. Ett svar kom precis i tidningen Dagen, som plockat upp en artikel av Stockholms domprost Hans Ulfvebrand och prästen och projektledaren Maria Kjellsdotter Rydinger. Kyrkan har matchboll nu menar det och ska därför ägna sina resurser åt interreligiösa ungdomsläger (kallade ”kyrkans sommarläger”) och integration."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar