Dagens Nyheter

26 juni 2013

Nyhetsflödet onsdag den 26 juni

Onsdag den 26 juni

Dags för en ny svensk FRA-debatt
- Stefan Swärd i Världen idag - "Redan på 70- och 80-talet talade vi om farorna med ett allt mer byråkratiskt övervakningssamhälle. Begreppet "Storebror" myntades om detta fenomen. Datainspektionen inrättades för att Staten skulle börja få koll på hur personuppgifter spreds och lagrades. Sverige fick en strikt persondatalag med begränsningar i möjligheten att lägga upp personuppgifter. George Orwells klassiker om 1984 har blivit en skrämsel-metafor för att beskriva hur det moderna samhället kan utvecklas i värsta fall. I Sverige kom övervakningen på agendan för cirka fem år sedan genom FRA-debatten."

Påven Franciskus: Kristna kan inte vara antisemiter
- Signum - "Påven talade i dag till en  delegation på 30 personer från International Jewish Committee on Interreligious Consultations (IJCIC) som samlats för en privat audiens. IJCIC vill utveckla relationen med Påvliga kommissionen för religiösa förbindelser med judarna, den ortodoxa kyrkan, World Council of Churches, och andra internationella religiösa institutioner."

Att uppleva dopet i den helige Ande
- Svenne på B&E - "Att uppleva dopet i den helige Ande borde betraktas som en absolut nödvändighet av alla, som är frälsta och vill leva för Jesus. Den helige Ande är den tredje personen i Gudomen och Han längtar efter att ta sin boning i oss. Han är Hjälparen och Hugsvalaren, som vill leda och hjälpa dem, som tar emot Honom.
Enligt Jesu ord är avsikten med dopet i den helige Ande att "få kraft och bli Hans vittnen". Lärjungarna skulle vänta i Jerusalem tills de "blivit beklädda med kraft från höjden". Först därefter skulle de bege sig ut, för att verka för Herren med makt till att bota sjuka, och att utföra kraftgärningar genom Hans mamn."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar