Dagens Nyheter

29 juni 2013

Nyhetsflödet lördag den 29 juni

Lördag den 29 juni

Ordet blir kött, vilken välsignelse
- Marcus Birros blogg - "Guds ord är märkligt levande. När jag läser Bibeln slås jag av hur övernaturligt närvarande allting är. Det är som att hålla ett levande fotografi i handen. Fastän så långa avstånd kommer allting så nära.
Det är inte alltid alla böcker i Bibeln känns lika angelägna just för dig, just idag. Men jag törs lova att det finns texter i Bibeln som träffar dig rakt in hjärtat just där du är idag.
Ordet som blir kött har tidigare haft en lite litterär klang för mig. Men när man läser Bibeln och är ömsint och tålmodig nog att våga hålla sitt hjärta helt öppet, så smiter orden in i dig, in i ditt inre, blir en del av dig.
"

Allt enligt planen
- Hemmets Vän - "Det ser ut att kunna bli en rekordsommar för de kristna konferenserna. Från nyss avslutade Torpkonferensen och Nyhemsveckan kommer rapporter om mer och fler av det mesta. Fler barnfamiljer än någonsin besökte Nyhem, och på Torp ökade antalet deltagare. Aldrig tidigare har det serverats så många mål mat och koppar kaffe som i år. Dessutom var programpunkterna fler och många passade på att besöka årets seminarier.
Denna positiva bild är raka motsatsen till det som flera profana musik- och stadsfestivaler just nu upplever. Publiken sviker och ekonomin rasar samman. Borlänges Peace & Love-festival har gått i konkurs, och en kvällstidning konstaterade i förra veckan att Hultsfredsfestivalen i år ”blir en tre dagar lång begravning
”.

Generalpause
- Jostein Nielsens blogg - "Overskriften har ikke tilknytning til Frelsesarmeen, og jeg kommer tilbake til den mot slutten av dagens refleksjon. I dag handler det om ”Den lille bibel” – sannsynligvis bibelens mest sentrale og siterte vers:
    "For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.
" (Joh 3:16"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar