Dagens Nyheter

27 juni 2013

Nyhetsflödet torsdag den 27 juni

Torsdag den 27 juni

Etiska aspekter på surrogatmödraskap
- Sändaren - "En bred diskussion kring värderingar behövs i den kommande utredningen om surrogatmödraskap, skriver ledare för Sveriges kristna råd i Svenska Dagbladet. Det är bra, för denna oerhört komplicerade fråga kan egentligen bara avgöras med etik. Om den nu alls kan avgöras. Människors längtan efter barn måste förstås tas på allvar, men betyder det att fattiga kvinnor i tredje världen, ska uppmuntras att hyra ut sina livmödrar för chansen till ett bättre liv."

Utbildningsfrihet eller inskränkning?
- Ruth Nordström i Världen idag - "Den avgörande frågan är: Vad är skadligt inflytande för ett barn? Är det att gå i en kristen skola? Att höra berättelsen om Jesusbarnet i krubban vid adventstid? Den nya skollagen innebär en drastisk frihetsinskränkning för kristna skolor och förbjuder konfessionella inslag i utbildning och undervisning. Men samtidigt som Skolinspektionen förbjuder svenska, traditionella psalmsånger som "Ett litet barn" får andra aktörer, som exempelvis RFSU, obehindrad fortsätta sin indoktrinering på svenska skolor. Vem ska säkerställa att svenska barn skyddas mot alla former av sexuella kränkningar och inte uppmuntras till sexuellt riskbeteende som medför ökade fysiska eller psykologiska risker för barnen?"

Katolsk präst dödad i Syrien
- Kyrkans Tidning - "Franҫois Mourad, tillhörande Franciskanorden i Syrien dödades den 23 juni i provinsen Idlib nära Turkiet. Enligt uppgifter från katolska kyrkans sändebud i Jersusalem ska Mourad ha blivit skjuten när han försökte skydda klostret från inkräktare. Men fader Pierbattista Pizzaballa, sändebud i Jerusalem säger till Vatikanradion att byn där klostret ligger varit under attack från islamistiska rebeller under de senaste veckorna, vilket tvingat majoriteten av befolkningen att fly." Läs också Björn O. Hansens blog   Dagen

Tungotalet - en underbar gåva
- Svenne på B&E - "Enligt Guds ord får man i samband med Andens dop tala tungomål. Det gjorde de som var samlade till bön i den övre salen. Apg. 2. En skara på 120 frälsta vänner hade hållit ut i bön i tio dagar. När de var samlade på Pingstdagen kom plötsligt ett dån från himlen, likt en storm och de blev uppfyllda av den helige Ande och talade tungomål. Bibeln säger, att de talade om Guds väldiga gärningar. I överensstämmelse med Jesu löfte blev de också "beklädda med kraft från höjden", till att bli Hans vittnen. Det var det allra viktigaste."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar