Dagens Nyheter

20 juni 2013

Nyhetsflödet torsdag den 20 juni

Torsdag den 20 juni

Konsten att leva långt och lyckligt
- Ann Heberlein i Kyrkans Tidning - "Jag tror att övertygelsen om en existens bortom nuet, om ett sammanhang större en det konkreta är avgörande då vi stöter på svårigheter och problem i våra liv. Vissheten om att nuet inte är för evigt, att dagens elände inte är hela sanningen om mitt liv är betydelsefull för att orka stå emot hopplöshet och uppgivenhet."

När är en människas liv ingenting värt längre? Vem bestämmer när livet är slut?
- Marcus Birro i Expressen - "Är allt liv heligt, alltid? En av vår tids mest grundläggande brytpunkter går just här, vid denna fråga.
Alltså. Är allt liv alltid heligt?
Eller har vi kommit så långt i vår frigjordhet att vi iskallt räknar med att mänskligheten som sådan kan vara med och avgöra när livet startar och när det slutar?
Vem äger tolkningsföreträde till frågan när ett liv blir ett liv?
Vi tror oss vara frigjorda och upplysta när vi godtyckligt definierar livet. Borde inte i stället livet definiera oss?
"

Linda Bond avgår i förtid
- Världen idag - "Efter drygt två år på posten har general Linda Bond, låtit meddela att hon lämnar ämbetet som Frälsningsarméns högsta ledare med omedelbar verkan.
– Beskedet om att hon går i pension ett år före beräknad tid är en total överraskning, uppger kommendör Marie Willermark, ledare för Frälsningsarmén Sverige-Lettland.
– Jag behöver inte veta vad orsaken är utan är övertygad om att det beslutet var i samförstånd med Gud.
General Linda Bond fyller 67 år kommande helg och har 44 års tjänst i Frälsningsarmén bakom sig. Enligt samfundet ligger det "en tid av personlig reflektion och bön" bakom beslutet att gå i pension.
"

Israel okkuperer ikke Samaria og Judea ifølge internasjonal folkerett
- Israel Today - "Flere professorer ved en konferanse på Bar-Ilanuniversitetet i Tel Aviv med temaet:»Israel og internasjonal lov,» oppfordrer til å ikke kalle Israel en okkupasjonsmakt.
Under tittelen «Israel og internasjonal lov,» har professorer i internasjonale lover fra hele verden vært samle til konferanse ved Bar-Ilan University i Tel Aviv for å diskutere spørsmålet om Israels tilstedeværelse i og suverenitet over den såkalte «Vestbredden».
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar