Dagens Nyheter

9 juni 2013

Nyhetsflödet söndag den 9 juni

Söndag den 9 juni

Den liberala evangelisk-lutherska kyrkan i USA har tappat en halv miljon medlemmar
- Signum - "Den liberala evangelisk-lutherska kyrkan i USA, ELCA, har för första gången valt en öppet homosexuell biskop. Detta efter att för fyra år sedan, vid samfundets kyrkomöte 2009, med knapp marginal ha röstat igenom ett godkännande för prästvigning av män och kvinnor som lever i homosexuella förhållanden, något som påpekas i en utförlig kommentar i den oberoende amerikanska nättidningen Religion News Service.
Att förslaget gick igenom ledde naturligt nog till djup splittring inom samfundet, såväl inom som utom USA. Artikeln avslutas med några siffror som visar hur djupgående denna schism har blivit i USA.
"

Tony Blair efterlyser samtal om islam
- SEA:s hemsida - "Förre brittiske premiärministern Tony Blair skriver i söndagens Daily Mail om det brutala mordet på den 25-årige soldaten Lee Rigby av två radikaliserade islamister för två veckor sedan: ”Ideologin bakom mordet på Lee Rigby är mycket farlig. Varför erkänner vi det inte?”...
...Naturligtvis finns det kristna, judiska, buddhistiska och hinduiska extremister. Men jag är rädd att denna strömning inte är isolerad till några extremister. I dess kärna finns en uppfattning om religion och om samspelet mellan religion och politik som inte är förenlig med pluralistiska, liberala, och öppna samhällen.


 Anden har kommit – riket är här
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Detta är pingstens stora utmaning, vilket också framgår av Apostlagärningarnas beskrivning av vad som hände med människor som kom till tro på Jesus och blev uppfyllda av den helige Ande. Tungotalet var endast ett av tecknen. Det som händer är att ett nytt folk uppstår! Genom Ordet och det andliga ledarskapet ges livet ett nytt innehåll. Genom blodet är vi lösköpta från ett meningslöst liv efter vad som är gängse bland folk i allmänhet. Genom den helige Ande får Jesusfolket vägledning och kraft att gestalta en helt ny kultur av mänskligt liv. ”Ty Guds rike består i rättfärdighet, frid och glädje i den helige Ande.” Ett liv efter Guds vilja – det vill säga, så som det var från begynnelsen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar