Dagens Nyheter

8 aug. 2014

Nyhetsflödet fredag den 8 augusti

Det finns ett enormt judehat i det här landet
- Marcus Birro i Expressen - "I de flesta sammanhang ses det som en fördel att kunna ha två tankar i huvudet samtidigt.
Det finns dock områden där det tycks omöjligt. Vill man skriva om den komplexa frågan om när ett liv blir ett liv blir man omedelbart beskylld för att inskränka kvinnors rättigheter till abort.
När det gäller synen på Israel och judarna flyter sanning och lögner ihop. Jag har själv varit en del av ett okunnigt och slentrianmässigt Israel-förakt. Som ung och en del av vänstern följde automatiskt ett accepterande av den ensidiga bilden att Israel står för allt ont och Palestina för allting gott. Fortfarande råder denna förljugna bild hos stora delar av den svenska vänstern.
Många har mycket lättare att solidarisera sig med militanta muslimer och rena terrororganisationer (som Hamas) än man har med fördrivna och mördade kristna."

Folkmord på kristna i Mellanöstern – ingen klockren politisk story
- Jenny Nordberg i Svenska Dagbladet - "En vanlig människa klarar sig ungefär en vecka utan vatten. Det börjar bli bråttom nu, när tiotusentals irakier har flytt undan en islamistisk självmordssekt och gömmer sig i ett bergsområde.
De är omringade. Om de går därifrån blir de avrättade av terrorister från Islamiska Staten, eller IS, som de numera marknadsför sig som. Flyktingarna kan också välja att stanna på berget, med sina barn och sina åldrande föräldrar. Då dör de av törst, framåt lördag eller så. Det är om 48 timmar."

 "Alla kristna i norra Irak är hemlösa"
- Världen idag - "Striderna mellan kurder och terrororganisation IS, Islamiska staten, intensifieras i norra Irak. Den hjälp som kurderna utlovades av regeringen har uteblivit vilket lett till att man fått överge skyddet av byar på Nineveslätten och nu flyr de kristna för sina liv.
- Kurderna har dragit sig tillbaka till Erbil och lämnat de kristna byarna utan hjälp, säger Adris Hanna, syrisk-katolsk präst i norra Stockholm som står i kontakt med personer i området
- IS har tagit över allt, alla kristna är på flykt nu, alla är hemlösa. Nineveslätten töms på kristna.
Orsaken är enligt honom att kriget blivit så brett att kurderna inte haft förmågan att strida mot IS över ett så stort område. Detta tillsammans med ett sviket löfte från Iraks regering om att bistå kurderna gör nu att många byar står oskyddade och kristna flyr."

Livets Ord står fast som en evangelisk, pinsekarismatisk menighet
- Norge idag - "Livets Ords pastor Joakim Lundqvist forteller at han ble veldig overrasket da han skjønte at Livets Ord-gründer Ulf Ekman ville konvertere til katolisismen.
8. mars i år fortalte trosgeneral Ulf Ekman menigheten Livets Ord at han ville konvertere til katolisismen, sammen med sin kone Birgitta. Spekulasjonene har deretter gått høyt om hvilken innvirkning dette vil ha på menigheten i Uppsala.
– Jeg synes vi har klart oss veldig bra. Det har vært en fantastisk uke. Jeg møter så mange utrolig glade mennesker. Jeg skjønte allerede for ett år siden at menigheten ikke står og faller med Ulf Ekman. Livets Ord har jo aldri hatt et pastorbytte før. Men kjærligheten menigheten har vist meg har vært helt fantastisk, skryter han av trosmenigheten i Uppsala.
Lundqvist forteller at menigheten har vokst siden i fjor høst. Noen har sluttet, men likevel er det rundt 30 prosent flere på møtene, og mange nyfrelste. Han innrømmer imidlertid at det også har vært tøft å overta stafettpinnen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar