Dagens Nyheter

24 aug. 2014

Nyhetsflödet måndag den 25 augusti

Hamas offentliga avrättningar liknar metoderna från IS

- Paul Widén i Nyheter från Israel - "De senaste två dagarna har minst 22 palestinier i Gaza avrättats av Hamas-terrorister efter att ha anklagats för samarbete med Israel. Avrättningarna föregicks av summariska rättegångar, men inga uppgifter har ännu offentliggjorts om hur de anklagade skulle ha samarbetat med Israel. Tidigare under det mer än sex veckor långa kriget har det rapporterats att Hamas har avrättat palestinier som offentligt har protesterat mot terroristorganisationen, då även detta betraktas som en form av samarbete.
Avrättningarna har fördömts av människorättsorganisationen Amnesty International, som kräver att Hamas omedelbart upphäver denna policy. En företrädare för den palestinska myndigheten, Tayed Abdel Rahim, kallade avrättningarna för ”kallblodiga mord” och menade att de påminner om terroristorganisationen IS (tidigare känd som ISIL/ISIS) uppträdande i Irak och Syrien."
(Bilden: Hamas-terrorister i Gaza förbereder en avrättning av palestinier misstänkta för samarbete med Israel den 22 augusti)

Hets mot judar, anden ur flaskan
- Göran Skytte i Dagen - "Miljöpartisten Birgitta Hansen skriver på Facebook: ”Israelerna beter sig likadant som nazisterna, fast egentligen ännu värre.” Socialdemokraten Omar Omeira benämner israeler som ”judesvin”. Miljöpartisten Jerker Nordlund uppmanade till ”globalt krig” mot Israel...
Låt oss för ett ögonblick tänka oss att svenska lokala politiker skulle omtala muslimer – eller romer – med samma ord.
Det är Gud ske tack och lov fortfarande omöjligt. Det borde gälla inte enbart muslimer och romer, utan även människor med judisk härkomst. Om inte – då är vi ute på ett brant sluttande plan."

Yezidier demonstrerar för sin överlevnad
- Inblick - "Isis soldater tvingar oss att konvertera till islam. Om inte så halshugger de oss. Men det är framför allt männen som halshuggs. Kvinnorna våldtas, och i många fall säljs de till bordeller. En vän har berättat hur 150 våldtagna yezidiska kvinnor redan sålts som sexslavar till Saudiarabien för tre dollar styck. Detta berättar den unga yezidiska kvinnan Nabaa Sulaiman, som deltog vid en demonstration i Hässleholm.
Den yezidiska folkgruppen i Sverige har under den senaste veckan, bland annat i Stockholm i tisdags, arrangerat demonstrationer för att uppmärksamma folkmordet på yezidierna, men även på den kristna minoriteten, i norra Irak.
Vid en demonstration i Hässleholm, där cirka 300 i Sverige boende yezidier deltog, var förtvivlan och frustrationen påtaglig. Den Islamska Statens (IS) styrkor, som går under benämningen Isis, mördar, halshugger och våldtar i en omfattning som är helt obegriplig. Hundratusentals yezidier är idag på flykt. Tusentals har redan dödats."


IS udvider begrebet ”vantro”
- Kristeligt Dagblad - "Islamisk Stat overgår ikke blot de fleste ekstremister i brutalitet, men kalder også enhver, der ikke deler IS' definition af islam, for vantro.
Med halshugningen af den amerikanske journalist James Foley som et barbarisk klimaks har jihadisterne i Islamisk Stat, IS, slået alle rekorder for brutalitet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar