Dagens Nyheter

19 aug. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 20 augusti

Synen på familjen har förändrats
- Lukas Berggren i Världen idag - "Synen på familjen har förändrats kraftigt under de senaste 20 åren. Två tydliga trender kan urskiljas.
För det första har det skett en omdefiniering av familjen, där många politiker har velat göra upp med kärnfamiljen. Detta trots att just kärnfamilj är det sätt som de allra flesta människor i vårt land har valt att leva i....
Det andra som skett är att familjens frihet och autonomi ifrågasätts, vilket bland annat syns i krav på fler pappamånader."

Felaktiga påståenden om kriget i Gaza
- Aron Modig i Svenska Dagbladet - "Det är med stor förvåning jag läser debattartikeln av fyra riksdagsledamöter från alliansen på Brännpunkt den 9 augusti. I artikeln angriper de fyra staten Israel och kommer med ett antal felaktiga påståenden. Det finns inte utrymme att här bemöta dem alla, men några måste tillbakavisas...
Skribenterna påstår också att stödet för Hamas i Gaza skulle öka. En aktuell rapport från Washington Institute visar dock på motsatsen.
När de fyra riksdagsledamöterna skriver att staten Israel inte är erkänd av ”Hamas samt flera arabländer” utelämnar de det faktum att Hamas i sina stadgar klargör att den judiska staten ska utplånas. Det är minst sagt en väsentlig skillnad på att inte godkänna en statsbildning och att vilja utplåna en nation.
Påståendet att Israel ”som starkare part bör visa vägen och skydda sin egen befolkning genom att visa vilja till fred” är också märkligt då Israel – som ett exempel – i denna konflikt accepterat samtliga vapenvilor som Hamas och världssamfundet begärt. Samtidigt har Hamas brutit dem alla."

Själavård och församlingstukt - Väckelserapport från Etiopien
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "James betonar även vikten av att den kristna församlingen inte mister sin sälta. Om församlingsmedlemmar faller i uppenbar synd, är det viktigt att man går till rätta med problemet. I sådana fall är en viktig uppgift för själavårdaren att hjälpa sin konfident att se och förstå vad som har gått snett. Här syftar James främst på synder som äktenskapsbrott, polygami, okontrollerat humör etc. Om församlingen ser mellan fingrarna med sådan synlig synd begränsar det den Helige Ande. De ”osynliga synderna” är naturligtvis också ett problem. Men dessa kan bara Gud se, något som man också är noga med att undervisa om."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar