Dagens Nyheter

2 aug. 2014

Nyhetsflödet söndag den 3 augusti

Tunnlar i stället för skyddsrum
- Lisa Abramowicz i Världen idag - "När Gazakriget går in på sin tredje vecka, ser det just nu inte ut som en vapenvila vore i sikte. Det oerhörda lidande kriget har medfört, kan man inte låta bli att beröras av. Eftersom Israel har missilförsvaret Järnkupolen, som kan förstöra missiler riktade mot landet redan i luften och bostäderna har skyddsrum, har förstörelsen och lidandet främst drabbat Gazas folk. Hela skulden för detta lidande har i nästan alla reportage lagts på Israel. Detta gäller särskilt Public Service-kanalerna. Ledarskribenter i de flesta borgerliga tidningarna är ofta mer balanserade och ser Hamas skuld till kriget. Det var de som startade kriget och utvidgade det genom allt fler missilattacker långt in i Israel samt terrorattacker i Israel.
En fråga som jag inte hört ställas av media är: Varför har inte regimen i Gaza – Hamas – byggt skyddsrum till sin civilbefolkning? Det beror inte på brist på cement. Men den har i stället använts till det väl utbyggda nät av tunnlar som därigenom förstärkts. Cement som för övrigt levererats från Israel, att döma av emballage som fanns kvar i tunnlarna (CNN 29/7)."

Politik före Gud i biskopsbrev
- Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet - "Den naiva kyrkan, som likt en ängslig tonåring gör vad som helst för att bli bjuden på partyt (helst i Stadshuset), sjunger nu med i de högljuddas schlager och garnerar det hela med en stylist från känd PR-byrå. Allt i akt och mening att göra sig ”relevant”, felaktigt förväxlat med modern och budskapsanpassad.
När ska hon lämna tonåren och vinna den mognas insikt om det alldeles egna värdet och det exklusiva uppdraget, tidlöst relevant? Med ”Ett biskopsbrev om klimatet” överträffar hon sig själv i underkastelse av samtidens nyckfulla relativism där inget är beständigt. Ett trossamfund som anpassar sig efter politikens villkor kommer utan fördröjning förpassas till de irrelevantas gömmor.
En kyrka, som i valet till ny andlig ledare sållade fram fem kandidater som utan undantag svarade svävande på frågan om Kristus är en sannare profet än Muhammed, måste anses en smula vilsen."

Rapport från Israel-Gaza
Webb-TV
Lars Enarson rapporterar dagligen från bönecentret vid gränsen till Gaza och – ger direktiv om hur vi bör bedja just nu.
Se och lyssna på inslaget HÄR...(4-5 minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar